El-biler blir kollektive

Med virkning fra 1. juli får elbil-entusiaster nok en fordel når de sammen med 2-hjulinger, busser og taxier kan kjøre forbi køen på inner’n.

Publisert Sist oppdatert

Ordningen skal i første omgang prøves ut i et år, og du har sikkert lagt merke til at skiltene for kollektivfelt har fått en tilleggsmelding om at feltene også er åpne for elbiler. –Ved evalueringen av forsøket skal det legges særlig vekt på hvilke konsekvenser ordningen får for busstrafikken, sier Bjørlo.

Nå vil neppe noen hundre elbiler gi kaos i kollektivfeltene, men veimyndighetene håper å stimulere flere til å kjøre miljøvennlig. Fra før har de lagt forholdene til rette for elbiler gjennom gratis parkering, fritak for bomavgift og fritak for engangs- og årsavgift. I tillegg er elbiler fritatt for moms og du kommer rimelig ut dersom du velger en elbil som firmabil.

Hvis du nå klør i fingrene etter å skaffe deg en elbil for å komme raskt til jobben, kan vi anbefale et besøk på nettsiden til Th!nk Nordic hvor de forteller at de har flere brukte biler til salgs. Men husk da at kjørelengden er begrenset mellom hver opplading.

Powered by Labrador CMS