Ford bekrefter: Ny Mondeo i år

Genève (BilNorge.no): Ford lanserer i år en helt ny Mondeo. Når portene åpner i Paris på høstens store bilutstilling, blir den nye Mondeo det store trekkplasteret. Og den første bilen i det nye programmet er alt lansert.

Publisert Sist oppdatert

Ford skal skifte ut hele Mondeo-familien. På høstens store bilutstilling i Paris (åpner 29. september) blir det verdenspremiere på nye Mondeo som mange håper vil ligne på den lekre konseptbilen Iosis (bildet) fra høstens Frankfurt-utstilling. Bilen kommer trolig i salg i Norge mot slutten av året.

Den første modellen i den nye familien er allerede lansert og kommer til Norge i mai. S-Max bygger på den nye Mondeo-plattformen og kommer både som 5- og 7-seter. Med en lengde på 4,76 meter er den faktisk 30 til 40 cm lengre enn VW Touran og Opel Zafira. Det blir mest salg av biler med dieselmotor.

S-Max kan leveres med tre seterekker og plass til 7 personer. Men da sitter de i tredje seterekke med ”hodet mellom knærne og har begrenset plass til føttene. S-Max er med andre ord en helmax fem seter, men en halvmax 7-seter.

Helt ny Mondeo
Ford vil neppe lansere Mondeo som stasjonsvogn, trolig blir den bare sedan. Den skal bli Fords ”top of the line i Europa og vil bli klart oppgradert fra dagens modell. S-Max vil være både flerbruksbil og stasjonsvogn – alt i et.

Vare eller ikke vare?
Ford har latt ingeniørene ved fabrikken se om det er nok plass i varerommet til at bilen kan bli varebil i Norge. Men foreløpig er svaret negativt. Det vil bli gjennomført en ny sjekk når bilen ankommer Norge i mai. Men Ford Motor Norge vil ikke gjøre noe ”hokus-pokus for at den skal bli norsk varebil.

- Enten er det plass eller så er det ikke plass, sier adm. direktør Tormod Skofsrud.

Powered by Labrador CMS