Mustang Mach-E, Strynefjellet

Ford kompenserer for elbilmomsen

Ford setter ned prisene på Mustang Mach-E for å kompensere for den varslede momsøkningen.

Publisert

Ford reduserer listeprisen på samtlige Mustang Mach-E varianter av modellår 2023 som blir rammet av den varslede momsintroduksjonen på elbiler fra 2023.

Med prisreduksjonen beholdes modellprisene på samme nivå som i dag – selv etter eventuell momsinnføring fra 1. januar 2023.

Den varslede introduksjonen av moms fra 1. januar 2023 innebærer at elbiler som koster mer enn 500.000 kroner vil få 25 % moms på den delen av kjøpssummen som overstiger dette beløpet.

I praksis betyr prisreduksjonen at den varslede momsintroduksjonen ikke vil medføre en økning i modellprisene på Mustang Mach-E etter den forventede momsinnføringen, sammenliknet med prisene før denne prisreduksjonen.

Rammer mange

– Et innslagspunkt for moms for elbiler på 500.000 kroner vil ramme veldig mange vanlige familiebiler, og vi er skuffet over at myndighetene ikke som et minimum står ved Hurdalsplattformen der innslagspunktet var satt til 600.000 kroner, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

– For oss handler dette både om å sikre at taktskiftet til elbiler fortsatt opprettholdes, og om å bidra til større forutsigbarhet for kundene. Det er mye usikkerhet i markedet rundt innføringen av moms på elbiler som blir bestilt i dag, men som først blir utlevert i 2023. For å redusere denne usikkerheten, og gi våre kunder en mer forutsigbar og konkurransedyktig pris på sin nye helelektriske Mustang Mach-E med levering i 2023, har vi nå valgt å gjøre denne prisreduksjonen på alle varianter av modellår 23 som forventes å bli berørt.

Prisreduksjoner på opptil 36.740 kroner

Prisene for det nye modellåret justeres til dels betydelig ned, slik at de nye bilprisene etter en eventuell momsintroduksjonen fra 1. januar 2023 (eksklusiv frakt, levering og ekstrautstyr) vil være lik prisene som var gjeldende frem til 4. september 2022.

Prisreduksjonene vil også gjøres gjeldende for kunder som har bestilt sin modellår 23 Mustang Mach-E på et tidligere tidspunkt.

Prisene på de forskjellige variantene av 23-modellen av Mustang Mach-E vil dermed være som følger:

Mustang Mach-E Standard Range RWD vil fortsatt ha en pris på 464.300 kroner (eks. vrakpant), da modellprisen ikke vil bli påvirket av den varslede momsintroduksjonen.

Powered by Labrador CMS