Hyundai blir MPVere

Sannsynligvis vil du også finne den nye kompakt-MPV’en fra Hyundai på Geneve-utstillingen. Den er i hvert fall presentert i Seoul nå, med beskjed om at den skal selges over over hele verden.

Publisert
Av Jon Winding-Sørensen – bilnorge.no

Om bilen skal hete noe så underlig som Terracan på andre markeder vet vi heller ikke enda, men vi kan i hvert fall fortelle at Hyundai har kommet med enda en ny modell. En forholdsvis kompakt MPV, med flere motoralternativer, to bensin (1,6 og 1,8 liter) og en liten diesel.

Fabrikken har brukt ganske mange penger på å utvikle denne, nesten 250 millioner dollars, og utviklingsarbeidet ble satt i gang i april 1998 Bilen er imidlertid ikke ny fra bunnen av, det er stort sett Elantra under. Med en solid akselavstand på 2,6 meter er totallengden allikevel begrenset til så vidt over 4 meter, med andre ord: kompakt.

Foreløpig heter den bare FC, for Familie Concept, men det er åpenbart at den forblir ikke konsept lenge. Fabrikken har sagt at i Europa vil bensin-utgavene være klar ca. august, mens dieselen kommer to måneder senere.

At Hyundai omtrent samtidig har lansert en stor SUV som skal hete Terracan viser at det skjer ting på produktutviklingen der. Men denne later til først og fremst å være rettet mot USA. Vi skal komme tilbake til den også, når vi vet litt mer.

Stort bilde av Hyundai FC

Powered by Labrador CMS