SsangYong i Genève

SsangYong i Genève

SsangYong i Genève

SsangYong WZ

SsangYong WZ

SsangYong WZ

SsangYong WZ

SsangYong WZ

Hybrid SsangYong

De som hadde gledet seg til et gjensyn med nydelige WZ Sportsedan-konseptet fra Frankfurt, ble bare litt skuffet. For i stedet fikk de en ganske produksjonsnær hybrid.


Publisert Sist oppdatert

Globalisering

SsangYong, som nå eies av kjempestore SAIC i Kina, fortalte ved åpningen av Genève-utstillingen at de nå hadde klar en strategi som skulle gjøre dem til en global merkevare innen 2011, og at i volum ville det bety 330.000 enheter.

Les mer om WZ Concept her

Sannsynligvis kan ingen bilfabrikker fortsette å gro uten at de samtidig utvikler (eller kjøper) alternativ fremdrift-teknologi, så derfor var det i grunnen minst like logisk som overraskende at de viste frem sitt eget diesel-hybridsystem.

Fabrikken presiserer at dette er en ”soft”-hybrid, på den måten at den hovedsakelig skal bruke dieselmotoren. Men en 30 kW el-motor kan tre i funksjon enten alene, med forbrenningsmotoren avslått, eller som en booster til dieselmotoren.

Høyspent

Her jobber man fremdeles med ganske høye spenninger, 340 V (som redningstjenester begynner å få ganske klare holdninger til!) og med en Torque-Split kasse de har utviklet selv.

Den kombinerer el- og diesel-motor, eller kutter el-motoren eller overfører kraft fra el-motoren alene til drivhjulene. Selvfølgelig er alle standard-detaljer også standard her, som stop-start eller energiopphenting ved bremsing.

Renere

Uten at de oppgir absolutte verdier, sier SsangYong at de regner med å kunne senke forbruket, og derved CO2-utslippet, med ca 30 prosent. Nitrogen oksydene vil minske med 10 prosent mens partikkelmassen vil bli redusert med ca 15 prosent.

Nå er SsangYong veldig opptatt av å fortelle at alle deres vanlige motorer møter Euro IV-kravene. Underforstått: det er ikke nødvendig med hybrid-løsningen i morgen.

Powered by Labrador CMS