ABT Up

ABT Up

ABT Up!

ABT Up!

ABT Up!

ABT Up!

Opp med Abt

Det tok ikke mange månedene fra Up var på markedet til Abt hadde svingt tryllestaven over den.

Publisert Sist oppdatert

Nå skal det tilføyes at dette var den enkleste av de mange tryllestavene Abt har til rådighet.

I denne runden er det bare kosmetikk vi snakker om, motortryllestavene har foreløpig fått hvile og chassistryllestaven har bare så vidt vært i bruk. Men jeg har en følelse av at de også kan komme i sving på skikkelig vis om ikke så lenge.

Hans-Jürgen Abt, sjef for Abt Sportsline forteller hvor innmari morsomt han syns det er å feie gjennom smågatene i Kempten (Abts hjemby) med denne lille bilen, og at den minner ham om de kjappe små Fiat-Abarthene hans far pleide å kjøre, både i konkurranse og privat.

Jeg ville tro at når han får senket bilen skikkelig, lagt på noen andre dempere og fjærer, og fått dratt noen flere hester ut av motoren – gjerne med en litt hysterisk overtone – vil den nok minne enda mer om de gamle Abarthene.

Slik det er nå er opphengningen surret litt tettere sammen – flatere kurvekjøring skal nok det føre med seg.

Ellers er det sideskjørt og fikse vindusrammer og en modifisert hekk med doble rør vi finner blant elementene. Og selvfølgelig en bråta carbon-look striper der rødfargen også går igjen i speilhusene og på hjulene.

Men slik det er virker det som om denne bilen skriker mer enn den biter. At den antyder fart og fest i mengder som den nok ikke kan oppfylle. Jeg har imidlertid som sagt en følelse av at allerede ved Genève-tider vil vi kunne oppleve en litt mer seriøs utgave av den lille rampen.

Powered by Labrador CMS