Glimt av ny McLaren

Først dukket det opp et forsiktig spionbilde av profilen til den nye McLaren. Nå glir Bloombergs oss mye mer.

Publisert

Dermed slapp vi å vente helt til Genève med å få et glimt av hva Frank Stephenson har fått til denne gang.

Han har jo tidligere vist at han er utmerket i stand til å bygge en moderne superbil uten å gå i Italia-fella – den med altfor mange sekskanter, altfor mange linjer i altfor mange retninger som ender i altfor mange store hull, og altfor mye cab forward.

Hans McLaren-biler – frem til nå i hvert fall – har vært distinkte. Du har ikke tatt feil av dem og en Pagani for eksempel.

Og så har vi jo visst at de var på gang med noe nytt, og dårlige spionbilder har bekreftet at det har vært noen forhåndsvisninger allerede.

Men hvem hadde ventet at Bloombergs, av alle, skulle være den som åpnet døren inn i det hemmeligste? I noen timer – men det vil si en evighet på nettet – lå det noen bilder ute som åpenbart var tatt på en stor førvisning, og nå er de selvfølgelig spredt over det hele.

Navnet også forresten. Ingen var helt sikre, men nå bekreftet Bloombergs det: 720S.

Vi har sett bilder av kjernen før, Monocage II kaller de den. Lettere enn før – og stivere takket være et meget tydelig tak som ser så integrert ut at man kan anta at denne ikke akkurat vil komme i Spyderutgave. Til nød en slags Targa, med to løse takplater.

Dørene er nye, og gir antakelig enklere adgang – selv om det jo viste at man var noe dersom man behersket inntreden, og spesielt egress, i den gamle modellen.

Taklinjen er også ny og bidrar nok, sammen med alvorlig aero-arbeid under utviklingen, til at det påstås at denne bilen er dobbelt så aerodynamisk effektiv som den gamle – hva nå det måtte bety.

Alle regner med at turbo V-åtteren er blitt litt større enn de kjente 3,8-literne og at vi snakker om over 700 hk. Regn med mer enn 200 miles per hour (320 km/t) og regn med under tre til de magiske 100.

Og regn trygt med at du vil få vite mer når Genève har åpnet til uka.

Powered by Labrador CMS