Skoda Rapid

Skoda Rapid

Skoda Rapid

Skoda Rapid Spaceback

Skoda Rapid Spaceback

Skoda Rapid Spaceback

Skoda Rapid får facelift

Skoda gir sin romslige småbil et ansiktsløft og tekniske oppgraderinger som skal få den opp på 2017-nivå.

Publisert Sist oppdatert

En del har skjønt at dette er en smart småbil, for det ble registrert 426 nye på norske skilter i 2016. Omtrent på nivå med året før.

Rapid ble skapt for å dekke gapet mellom Fabia og Octavia. Vi kjørte bilen første gang sommeren 2012, men det er modellen med tilnavnet Spaceback som ble lansert halvannet år senere som selges i vårt marked.

Skoda ønsker med Rapid å henvende seg til kunder som er på jakt på etter en bruktbil. Blant bilens viktigste attributter er god innvendig plass, et bagasjerom på 415 liter og gunstig pris.

Noen kosmetiske endringer i fronten skal friske opp utseendet, men jeg syns det høres mer interessant ut at den har fått større bakrute med bedre utsyn.

Halogenlys er erstattet med Bi-Xenon og LED, og fjernlysassistenten skal sørge for gode lysforhold i hastigheter over 60 km/t siden den oppdager både møtende og forankjørende trafikk.

En ny tresylindret 1,0 TSI-motor erstatter den tidligere 1,2-literen. Den leveres i to versjoner med henholdsvis 95 og 110 hestekrefter. Ønsker du mer effekt fins det en 1,4 TSI med 125 hk.

De som foretrekker diesel får to alternativer – 1,4 TDI med 90 hk og 1,6 TDI med 116 hk.

På utstyrsfronten nevner Skoda at bilen har integrert WLAN hotspot som en del av Skoda Connect. Det gjør at alle om bord kan være online, men sørger også for live overvåking av trafikkbildet slik at navigasjonsanlegget kan anbefale alternative ruter ved kø.

Sikkerhetsnivået er oppdatert til 2017-standard, med blant annet multi-kollisjonsbrems, dekktrykk monitor og stabilitetskontroll over hele fjæla.

I tillegg kan du krysse av for det meste på lista over tilgjengelig tilleggsutstyr – blant annet to USB-kontakter i baksetet for strøm til nettbrett og mobiltelefoner.

Skodas «Simply Clever»-løsninger er på plass. I Rapid Spaceback inkluderer det blant annet isskrape i tanklokket, paraply under forsetet, tosidig matte i bagasjerommet med teppe på ene siden og gummi på den andre.

- Rapid Spaceback har lenge vært et godt alternativ for kundene som er på jakt etter en praktisk bil til en gunstig pris. Med denne oppdateringen blir bilen enda mer attraktiv, og vi er sikre på at kundene vil sette pris på endringene, sier kommunikasjonssjef for Skoda i Norge, Jan Erik Haugen.

Den oppgraderte modellen debuterer i Genève, og de første bilene kommer til Norge i juni. Prisene er foreløpig ikke klare, men vil neppe avvike vesentlig fra dagens priser.

Her finner du priser og data for dagens modell

Powered by Labrador CMS