Kia e-Soul 2020
Kia e-Soul 2020
Kia e-Soul 2020
Kia e-Soul 2020
Kia e-Soul 2020
Kia e-Soul 2020

Kia dobler batteriet på e-Soul

Nye Kia e-Soul med en rekkevidde på inntil 452 km er på plass i Norge allerede i april. Nå åpnes reservasjonslistene.

Publisert Sist oppdatert

Nye Kia e-Soul kommer med doblet batterikapasitet og rekkevidde på inntil 452 kilometer.

Kia lanserer nå 3. generasjon Soul med to batteripakker, 64 kWt og 39,2 kWt. De nye batteriene har ifølge Kia 25 % bedre energitetthet enn utgående modell.

Med det største batteriet klarer nye e-Soul inntil 452 kilometer på en lading, målt etter WLTP-standarden. Ladesystemet er CCS, og bilen kan lades fra 20 til 80 % på 42 minutter på en 100 kW DC hurtiglader.

– Det er veldig gøy å lansere nok en elbil med tøff design og god rekkevidde. Soul Electric har vært en av våre bestselgere siden den ble lansert høsten 2014, og det er stor interesse for nye e-Soul, sier Irene Solstad, administrerende direktør for Kia i Bertel O. Steen AS.

– Nye e-Soul vises på bilmessen i Genève 5. mars. Dagen før, mandag 4. mars, åpner vi for reservasjon av bilen her i Norge. Vi vil få de første bilene i butikk i løpet av april, røper hun.

Priser vil komme nærmere lansering, opplyser importøren.

Større og raskere
Den kraftigste elmotoren i e-Soul har 204 hk/150 kW, og et dreiemoment på 395 Nm, en økning på 39 % fra utgående modell. 0-100 km/t gjøres unna på 7,6 sekunder.

Den minste batteripakken kombineres med en motor på 136 hk/100 kW, og et dreiemoment på 395 Nm. Rekkevidden blir her inntil 277 kilometer.

Kias nye generasjon lithium-ion polymer batterier har ifølge produsenten 25 % høyere energieffektivitet enn forrige generasjon.

Nye e-Soul har et bagasjerom på 315 liter (1.339 liter med baksetene nedlagt).

Nye e-Soul er 55 mm lenger enn forrige modell, og eksteriøret er helt nytt samtidig som designet og uttrykket fra tidligere generasjoner er bevart. Bilen har fått nye LED hovedlys.

– Dette er veldig spennende. Vi kan foreløpig ikke si noe om volum for nye e-Soul, så det må vi få komme tilbake til. De første bilene kommer i butikk i løpet av april, og vi håper vi kan levere ut de første bilene til kunde til sommeren, sier informasjonsansvarlig Mette S. Sauge i Kia Bil Norge til BilNorge.no.

Flere tilkoblingsmuligheter
Nye e-Soul er første modell i Europa som leveres med Kias UVO CONNECT telematikksystem og en 10,25-tommers TFT-LCD bredskjerm for å betjene smarttelefon og infotainment-system.

Via skjermen og smarttelefon kan sjåføren få data som trafikkinformasjon, værmelding og oppdaterte parkeringsmuligheter i sanntid. Systemet kan også identifisere og definere status på nærliggende ladestasjoner.

Systemet er kompatibelt både med Apple CarPlay og Android Auto, og to telefoner kan kobles til samtidig.

Powered by Labrador CMS