Hyundai Vision Gran Turismo
Hyundai Vision Gran Turismo

Hyundai Vision Gran Turismo
Hyundai Vision Gran Turismo

Hyundais Frankfurt-stand
Hyundais Frankfurt-stand

Hyundais racing-visjon

Dette tipper snart. Nå har også Hyundai kommet med sitt Vision Gran Turismo-forslag. De begynner å se ut som de er kommet ut av samme formen alle sammen.

Publisert Sist oppdatert

Det er mulig det er Kazunori Yamauchis skyld. Kanskje har han akkurat de samme fantasiene som jeg hadde for et par hundre år siden da jeg satt og tegnet racerbiler i margen på kladdebøkene i skoletimene.

De så sinnssykt futuristiske ut alle samme, og uten særlig variasjon.

Yamauchi har kjørt racerbiler i gamle dager. Han har, tror jeg, faktisk en klasseseier på Nürburgring, men en ellers ganske ubemerkelsesverdig karriere der.

Som sjef for Polyphony har han derimot fått frem mye bemerkelsesverdig. En rekke biler, både fullskala og «bare» virtuelle, til Gran Turismo eventyret på Play Station.

Men jeg har en mistanke om at han står bak en rekke av de forskjellige innslagene som er kommet fra stadig flere bilfabrikker, og som ser stadig likere ut.

Le Mans 2025?
Hva skal vi si er fellesnevneren? Drømmen om Le Mans 2025, og så har noen satt seg på forslaget slik at det tyter utover til alle kanter.

Det siste bidraget ser du her, og det kommer fra Hyundai. De skal jo lansere sin egen sportslige serie, som skal hete N – muligens fordi de har en utviklingsavdeling i industriparken ved Nürburgring.

Og når de kaller denne, som skal vises fullskala i Frankfurt, for N 2025, er det åpenbart at de ser fremtiden slik.

Hjelp, sier jeg – den vil ikke jeg være med på. Ikke bare fordi bilkonseptet er helt feil for ti år frem i tiden, men mest fordi det er så komplett uoriginalt i forhold til de Gran Turismo vi har vist dere tidligere.

Tenk om noen trosset fetish-tankegangen til Kazunori Yamauchi og foreslo noe helt originalt. En speisa T-Ford, en Lotus Se7en med attitude, eller gjenopplive Stan Mott’s Cyclops - der snakker vi virkelig original!

Selv er jeg tilbake på gamle dagers GTA. Bilene er i hvert fall ikke like forutsigbar fjutschur.

Powered by Labrador CMS