Leaf for langtur

Nissan lanserer nå en Leaf med større batteripakke. Dermed kan du komme ganske langt mellom hver ladepause.

Publisert Sist oppdatert
Med en teoretisk rekkevidde på 250 km tar Leaf deg lenger enn noen av konkurrentene i segmentet

Med en teoretisk rekkevidde på 250 km tar Leaf deg lenger enn noen av konkurrentene i segmentet

Den oppgraderte Nissan Leaf får nå hele 250 km rekkevidde, ifølge Nissan er det best i segmentet. Et nytt batteri med en kapasitet på hele 30 kWh gjør dette mulig.

- Sammen med fornyet design, teknologi og tekniske detaljer, vil den nye 2016-modellen med lengre rekkevidde gjøre Leaf attraktiv for flere kundegrupper og være et reelt alternativ til biler med forbrenningsmotorer, sier Nissan i sin pressemelding.

Like brukervennlig
Det nye batteriet på 30 kWh gir lengre rekkevidde uten at det går på bekostning av romsligheten inne i bilen. Batteripakken er tilgjengelig i utstyrsversjonene Acenta og Tekna.

Bilen har nøyaktig de samme utvendige dimensjonene som den eksisterende 24 kWh modellen, og veier bare 21 kg mer.

Nøkkelen til den økte ytelsen på det nye batteriet er oppdatert innvendig design og batterikjemi. Bruken av karbon, nitrogen og magnesium i elektrodene gir bedre ytelse samtidig som endringen av cellesammensetningen også bidrar til forbedringen.

Nissan øker garantien for det nye 30 kWh batteriet til 8 år / 160 000 km.

Akkurat som med den nåværende LEAF-modellen kan kunder lade bilen hjemmefra, med offentlige ladere eller fra hurtigladenettverket (3-faset, 400 V) som er i rask utvikling i Norge og Europa.

Ny app med bedre kontroll
En av Leafs nyttigste funksjoner er muligheten eieren har til å samhandle og fjernstyre via NissanConnect for elbiler.

NissanConnect gir ikke bare bedre komfort, men forbedrer også rekkevidden takket være muligheten til å forvarme eller avkjøle kupeen mens bilen er tilkoblet strømnettet.

Leaf med 30 kWh batteriet gir en oppdatering av denne teknologien med et nytt NissanConnect system for elbiler som erstatter det tidligere Carwings-oppsettet.

Det oppdaterte systemet beholder de nyttige elementene fra det opprinnelige systemet, men har i tillegg en mye enklere aktiveringsprosess og nytt design.

En av fordelene med NissanConnect systemet, er at føreren lett kan søke opp tilgjengelige ladestasjoner og finne ut om de er i bruk eller ledige. Den nye generasjonen NissanConnect gir sømløs integrering, et helt nytt navigasjonssystem og varsling om vedlikehold.

Oppdatert
Alle Acenta og Tekna 2016-modeller av LEAF er utstyrt med den nyeste versjonen av NissanConnect infotainment systemet.

Med nytt grensesnitt og digital radiomottaker har det nye systemet også en kapasitiv 7" berøringsskjerm som lar eiere zoome inn og ut av kart og sveipe mellom menyene på skjermen.

2016-modell Leaf har også flere kosmetiske endringer, inkludert nytt tak og en ny farge.

Prisent for 30 kWh modellen vil være 16.800 kroner høyere enn for 24 kWh modellen. Endelig prisliste og spesifikasjoner kunngjøres om kort tid, og leveringene starter på nyåret.

Powered by Labrador CMS