Infiniti Q45 Anniversary Edition

Q45 Anniversary Edition markerer Infinitis 10-årsjubileum, og befester dens posisjon som en av de ledende luksussedanene i verden med en sporty touch.

Publisert
Infiniti Q45Infiniti Q45

Infiniti Q45
Infiniti Q45

Først publisert i BIL 9 - 2000.

I 1989 kom den første Q45 med en 278 hk V8 og kraftfull, sportslig design rettet mot å erobre først og fremst det enorme USA-markedet. Sammen med Toyota Lexus var Nissan Infiniti en av de mest vellykkede merkevarebygginger på det sene 80- og tidlige 90-tallet. I USA nådde de to merkene i løpet av et par år en posisjon som tyske prestisjemerker hadde brukt ti – femten år på.

Mens 2000-modellen av Q45 bare får mindre endringer i forhold til fjorårets modell, lanseres nå en “Anniversary Edition med oppgradert interiør og eksteriør. Fra den massive kromgrillen til baklyktene signaliserer designen en fin kombinasjon av ytelse og luksus. Sentralt i eksteriørdesignen løper en ubrutt linje langs hele karosserisiden som på blant andre Rover 75. Den skaper en visuell signatur som understreker Q45s solide og elegante stil.

Modellen fortsetter Infinitis tradisjon med å prioritere førermiljøet sammen med en tilsynelatende endeløs liste med luksusutstyr, alt pakket inn på et tiltalende dashbord. Cruisecontrol og styring av lydanlegget skjer fra senteret av rattet, som er kledd i en behagelig skinnkvalitet. Det vesentligste symbolet på den tidløse designen er den klassiske, analoge klokken med hvit bunn plassert midt i instrumentpanelet. Det er et designelement som har hengt med helt siden den første Q45.

“Anniversary Edition”-interiøret inneholder generøse mengder detaljer i lønnetre, noe som skaper både varme og luksusfølelse bak rattet. Med en 4,1 liter 32-ventilers aluminium V8 med fire overliggende kamaksler, er dette en motor en det er lett å trives med enten man skal kjøre time etter time på åpne landeveien, eller korte turer inne i byen.

Motoren, som utvikler 266 hk ved 5600 o/min, er den samme som benyttes som basis for Eddie Cheevers Indy Racing League racer. Den er fleksibel og har en smidig og nærmest lydløs gange under bykjøring, samtidig som kreftene aldri er langt unna om du skulle ha lyst og mulighet til å kalle på dem. Da kan det også være en meget god anledning til å teste det avanserte chassiset som gir mulighet til å velge mellom et komfortabel eller et sportslig oppsett.

Kraftoverføringen skjer via en smidig 4-trinns automatkasse med overdrive, og for å sikre veigrepet hører antispinnregulering med i pakken. Bilen leveres med P225/50R17-dekk montert på 17x7,5 tommers femekede aluminiumfelger. Q45 er fylt når det gjelder sikkerhetsutstyr. Standardutrustningen inkluderer såvel de vanlige kollisjonsputene som sidekollisjonsputer for hode og bryst og aktive hodestøtter på forsetene for å hindre nakkesleng ved påkjørsler bakfra.

Ved inngangen til sitt annet tiår er Q45 fortsatt Nissans toppmodell med førsteklasses egenskaper når det gjelder både ytelse og luksus. Linjene er aggressive og elegante med en V8 motor med aner fra racerbanen, et unikt fjæringssystem sammen med en rommelig, luksuriøs og sikker kupé hvor kjøregleden er satt i sentrum. På det amerikanske markedet skal den også være konkurransedyktig med en pris på “kun $50.595,00 ( ca
450.000 kroner).

Powered by Labrador CMS