Willys2 ivaretar stolte Jeep-tradisjoner
Willys2 ivaretar stolte Jeep-tradisjoner
Jeep Willys2
- Willys2 forfra
- Willys2 forfra
Jeep Willys2
- Willys2 interiør
- Willys2 interiør
Jeep Willys2
- Willys2 fra siden
- Willys2 fra siden
Jeep Willys2
- Willys2 bakfra
- Willys2 bakfra
Jeep Willys2
- Willys2 ovenfra
- Willys2 ovenfra

”Kjør og gjør som du vil”

Det er tema for Jeeps nye Willys2 konsept som lanseres på Tokyo-utstillingen. Den har klare likhetstrekk med sin forgjenger som deltok på Detroit-utstillingen tidligere i år.

Publisert Sist oppdatert

Konstruksjonsmessig er Willys2 basert på en aluminiumsramme med et helstøpt karosseri i kullfiber. Taket er avtakbart slik at du på varme sommerdager kan kjøre åpent. Bilen er utstyrt med et kraftig takstativ som rommer reservehjul og har festeanordninger for utstyr av ymse slag. Foran på stativet er det montert tre kraftige lyskastere som hjelper deg å finne veien gjennom ødemarken.

”Vi kaller den en ekte amerikaner, sier Chrysler-gruppens visepresident for design, Trevor Creed. ”Willys2’s brukervennlighet og allsidighet ble utviklet for å leve i harmoni med naturen samtidig som den skal være tilpasset mennesker med en aktiv livsstil.

Bilen veier 1350kg på tross av de lette materialene som er benyttet. Den er ganske kort med en lengde på 3,61 meter. Bredden er 1,79 mens den strekker seg 1,78 meter i høyden inkludert takstativet. Bakkeklaringen er på drøyt 30cm, en fordel når du skal ta deg frem i kupert lende.

Willys2 er utstyrt med en liten men hissig motor. Fra et volum på 1,6 liter hentes det ut hele 160hk og maks dreiemoment er på 210Nm. Det er svært like data på de som Mini Cooper S skryter av, så sannsynligvis deler de to den samme motoren. Gearoverføringen er automatisk og bilen har permanent firehjulsdrift. Den skal klare null til hundre på rundt ti sekunder og toppfarten er oppgitt til 140 km/t.

Interiøret er enkelt og funksjonelt i sjøgrønt og sølvfarger. Det er benyttet robuste materialer slik at du kan foreta rengjøring med en hageslange, for Willys2 skal være en bruksbil.

Powered by Labrador CMS