Kia Optima (Magentis)
Kia Optima (Magentis)
Kia Optima (Magentis)
Kia Optima (Magentis)

Kia med ny storbil

Mens Hyundai kaller sin nye storbil for et konsept når den debuterer i Genève, er Kia allerede klar med sin produksjonsutgave til New York-utstillingen I påsken.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke lenge siden vi viste dere den første skissen på i-Flow, Hyundais nye konseptbil som skal avdukes i Genève.

SE: Hyundai i-Flow her

Nå dukker søsterbedriften Kia opp med en skisse som nesten ser ut som den er tegnet av den samme som ga oss Hyundai-antydningen, og forteller at dette skal bli den nye Optima, og at den skal presenteres på New York-utstillingen når den åpner den 2. april.

Optima, som heter Magentis på en rekke markeder, blant annet der den selges i Europa, har til nå vært teknisk identisk med Sonata fra moderfabrikken. Det er vel ingen grunn til at det skal endres, vitsen med å kjøre to merker parallelt, er jo nettopp å kunne få storskala-komponenter.

Men felles karosseri – det låter tvilsomt. Begge selskapene har sine svært selvstendige designavdelinger, med sine svært så selvstendige designsjefer.

Og selv om Hyundai/Kia har sitt eget designstudio i USA, er det mye i denne Kia-skissen som tyder på at masse av arbeidet er gjort i Frankfurt-studioet under ex-Audi-designer Peter Schreyer. Han har virkelig satt sitt preg på Kia-design de siste årene.

Men den nye modellen er i første rekke beregnet for USA-markedet, der skal den selges fra høsten. Til Europa og andre markeder kommer den først neste vår.

Det skal bli spennende å se om den norske importøren også vil se på denne nye mellomklassebilen. På norsk registreringsstatistikk finner vi så langt bare 130 Magentis (37 i 2008, én eneste en i fjor).

Powered by Labrador CMS