Lexus LS430

Spesifikasjon og utstyrsliste er nesten fullkommen på tredje generasjon av luksusbilen Lexus LS430 – nesten. Men vi kan berolige, du kan bestille bilen med baksete med innebygget massasje.

Publisert Sist oppdatert
Lexus LS430Lexus LS430

Lexus LS430
Lexus LS430

Først publisert i BIL 12 - 2003.

Er du ute etter en gedigen bil med alt utstyr, en stor motor, kjøreegenskaper med utpreget vekt på det komfortable og en bil som du er nesten alene om, ja da kan kanskje Lexus LS430 være noe å tenke på? For den som har en slik bil, er i spesielt selskap. Mens bilen er blitt mer populær som statussymbol i USA enn Mercedes, er det kun et lite antall biler registrert i Norge. De to siste år er det kun blitt registrert en eneste bil hvert år!

Ser man denne bilen på avstand, særlig bakfra, er man sikker på at det er en stor Mercedes man har med å gjøre. Det er nok ikke tilfeldig, med denne bilen ønsker Toyota-konsernet å henvende seg til folk som vil ha det beste. Bilen kom første gang allerede i 1988, er endret flere ganger og fremstår nå med helt moderne linjer.

Bilen veier oppunder to tonn, men bringes allikevel til 100 km/t fra stillestående på noe over 6 sekunder. Det er imponerende. Under panseret sitter det en stor V8-motor som er koblet til en ny 6-trinns elektronisk styrt automatisk gearkasse. Understellet kan man endre karakter på, ved hjelp av en bryter på dashbordet. Elektronisk styrt luftfjæring sørger for en høy grad av kjørekomfort, samtidig som dette systemet automatisk senker bilen i høyere hastigheter. Den meget lange lista med standardutstyr omfatter blant annet et avansert nøkkelsystem som åpner bilen idet du nærmer deg den. Servoassisterte dørlåser – her legger man bare døren inntil, teknikken trekker døra igjen. Innvendig finnes alt elektrisk styrt, og da mener vi alt: Seteinnstillinger (med 3 minnefunksjoner), rattinnstilling, solgardin i bakvinduet, speil, ja til og med høydejusteringen av sikkerhetsbeltene, foregår elektrisk.

I bilen finnes en masse teknikk man ikke finner hos mange andre, blant annet et intelligent frontlyssystem, som vrir lyset etter rattutslag og fart. I tillegg til parkeringssensorer både foran og bak, er det et ryggekamera som aktiveres når reversen legges inn. Kontinuerlig overvåking av dekkenes lufttrykk inngår også i standardutstyret, videre trådløs telefoni, stemmestyrt navigasjon og et avansert og imponerende musikkanlegg.

Skinnseter og treinnlegg forsterker følelsen av at du har med en eksklusiv bil i høyere prisklasse å gjøre. De som inntar baksetet finner en gedigen beinplass, nedfellbare sminkespeil med lys på begge sider og en midtkonsoll hvor det er plass til glass. Et minus kanskje at ikke holderne er spesialtilpasset krystallglass med høy stett? Utstyrspakken “President omfatter bokstavelig talt massasje for baksetepassasjerene.

Under kjøring, inkludert høye hastigheter på utenlandsk motorvei, ga bilen ingen tilbakemeldinger om at dette gikk fort. Selv vindsus i 150 km/t var nær sagt fraværende. Ved aktiv kjøring på smale veier opplevde vi en lettkjørt, morsom bil, tross den høye
egenvekten.

Lexus LS430:
Pris:
kr. 1.150.000,-
Motor: V8 bensinmotor. Sylindervolum: 4293 ccm. Effekt: 207 kW (282 hk) v/5600 o/min. Dreiemoment: 417 Nm v/3500 o/min.
Mål: Lengde: 502,5 cm. Bredde: 183 cm. Høyde: 147 cm. Akselavstand: 292,5 cm.
Dekk: 245/45R18.
Vekter: Egenvekt
m/fører: 1840 kg. Tillatt totalvekt: 2340 kg.
Bagasjerom: 573 liter (VDA).
Tankvolum: 84 liter.

Aks. 0 – 100 km/t:
6,3 sek
Toppfart: 250 km/t
Forbruk blandet kjøring: 11,4 l/mil
CO2-utslipp: 270 g/km

Konkurrentene:
Audi A8, BMW 745, Mercedes-Benz S500.
Antall salgspunkter: Endringer på gang, i dag er det én i Oslo.

Powered by Labrador CMS