Rolls-Royce på London Craft Week 2024

London Craft Week 13.-19. mai

Håndverksbedriften Rolls-Royce

Rolls-Royce deltar i den tiende håndverk-uken i London, med en egen utstilling i lokalene de bruker i Mayfair. RR har en viss tradisjon – skal vi si nesten 120 år som håndverksbedrift og helt klart rett til å vise seg frem der.

Publisert Sist oppdatert

Vinduene i utstillingslokalene vil bli dekorert av eksempler på hva produsenten kan skape av skreddersydde, unike detaljer. Den blir vist fra 13. til 19. mai hvis du tilfeldigvis kan legge veien forbi.

Lang historie i veggene

Det må føyes til akkurat den historien at lokalene i Berkeley Street tilhører forhandleren, HR Owen, som startet på slutten av 1920-tallet. Etter krigen begynte de med karosseribygging på de mest fornemme bilene. De kjøpte også opp Freestone & Webb, og Radford ble en del av virksomheten – alt sammen kjente karosserinavn fra den noblere enden av engelske biler.

Selvfølgelig var det selvbærende karosserier som tok livet av denne delen av håndverk-virksomheten i bilbransjen men tradisjonene henger i veggene.

Fagfolkene fra «fabrikken» ved Goodwood som har gjort jobben, har konsentrert seg om London som tema denne gangen. Først med et slags kart over London på panseret fra en Phantom.

De har konsentrert seg om Mayfair, og flere av de mest berømte landemerkene kjenner man igjen.

20 lag lakk og mer enn 100 timers innsats ligger bak dette elementet.

En annen attraksjon er en interiørdetalj av den typen man kan se for seg at en spesiell kunde ville kunne finne på å be om.

Kunstverk og snekring

En dørplate der kunstverket egentlig består av perforeringer – 7700 av dem, gjennom et spesielt skinn som er dekket av en grå overflate. Resultatet blir et helt spesielt bilde som skal illustrere en skimrende Themsen som renner gjennom London sentrum.

Den siste attraksjonen byr endelig på snekkerarbeid – som også er et område Rolls-Royce har en helt spesiell kontroll på.

Her har de laget et piknik-bord av den typen som kan monteres i en bil.

Det er kjente bygninger som blir antydet der, sammen med en fraksjon av Big Ben. En eneste fagmann har jobbet med denne. Han brukte mer enn 50 timer på å skjære ut, legge sammen og presse perfekt tilpassede trevarer før det ble lakkert.

Det er ikke sagt noe om det er mulig å kjøpe dem etterpå, men det høres ut som kunst til å henge på veggen for dem som ikke har plass til en hel Rolls-Royce.

Rolls-Royce på London Craft Week 2024
Rolls-Royce på London Craft Week 2024
Rolls-Royce på London Craft Week 2024
Rolls-Royce på London Craft Week 2024
Rolls-Royce på London Craft Week 2024
Rolls-Royce på London Craft Week 2024
Rolls-Royce på London Craft Week 2024
Powered by Labrador CMS