VW gjør sine hoser grønne

Volkswagen tar grep for å redusere partikkelutslipp fra sine bensinbiler.

Publisert Sist oppdatert

Tiltaket går ut på å montere partikkelfilter også i biler med bensinmotor. Til nå er det bare i kombinasjon med dieselmotorer slike har vært obligatoriske.

- Innen 2022 kan opp mot syv millioner biler fra VW-gruppen bli solgt med dette systemet årlig, hevder VW i en pressemelding.

Prosessen begynner i juni 2017, når Tiguan utstyrt med 1,4-liters TSI-motorer og 2,0 TFSI-motorene i Audi A5 får den nye teknologien. Andre modeller og motorgenerasjoner vil følge i tiden som kommer etter dette.

Dette er for øvrig ikke noe Volkswagen er alene om. Mercedes har hatt en S-Klasse bensinbil med partikkelfilter på veien et års tid og vil også gradvis standardisere partikkelfilter i bensinbilene.

Dette gjøres ikke for å møte nye krav, det klarer de uten, men rett og slett for å redusere utslippene.

LES MER I: Mercedes med elektrisk timeplan

Partikkelfiltre i dieselmotorer er allerede en etablert teknologi som har vist seg å fungere godt. Partikkelfilteret i bensinmotorene vil nå redusere partikkelutslippet i bensinmotorer med opptil 90 prosent.

- Vi har utviklet stadig mer effektive motorer som slipper ut mindre CO2. Ved å levere partikkelfilter som standardutstyr reduserer vi utslippene fra våre moderne bensinmotorer ytterligere, sier sjef for Volkswagen Groups forskning- og utviklingsavdeling, Dr. Ulrich Eichhorn.

Til tross for de ekstra kostnadene knyttet til kompliserte eksosrensesystemer, er Volkswagen også fast bestemt på å redusere utslippene i selskapets dieselmotorer. Dette er selvsagt avgjørende for å vinne ny tillit etter Dieselgate-skandalen.

- I fremtiden vil alle våre modeller være utstyrt med den siste og mest effektive SCR-katalysator-teknologien, sier Eichhorn.

- Ved hjelp av komparative analyser har uavhengige testorganer kommet til at moderne EU6 diesel- og bensinmotorer fra Volkswagen Group allerede er de reneste på markedet, sier Volkswagen i sin pressemelding.

De bruker som eksempel at Volkswagen Group er rangert som beste produsent av London-baserte Emission Analytics’ EQUA Air Quality Index http://equa.emissionsanalytics.com/ som har testet 440 av verdens mest populære bilmodeller.

Powered by Labrador CMS