Mitsubishi Outlander 2007

Mitsubishi Outlander 2007

Mitsubishi Outlander 2007

Mitsubishi Outlander 2007

Mitsubishi Outlander 2007

Mitsubishi Outlander 2007

Bernt G. Jessen med Mitsubishi Outlander 2007

Bernt G. Jessen med Mitsubishi Outlander 2007

Knut Moberg d.e. med Mitsubishi Outlander 2007

Mitsubishi Outlander 2007

Her er Mitsubishis nye Outlander

Tokyo- BilNorge.no: Mitsubishi vil først i februar 2007 lansere nye Outlander i Norge. Bilen kommer også som Citroen og Peugeot. Og direktør Bernt G. Jessen i Mitsubishi Norge smiler bredt når han måler varerommet og konstatere: Det blir varebil!

Publisert Sist oppdatert

Dagen før portene åpner for media på bilutstillingen i Tokyo, viser Mitsubishi Motors sin nye Outlander. Introduksjonen er den første av en serie nye Mitsubishi-lanseringer. Alle modeller skal skiftes ut, og det vil komme nye modeller minst hvert halvår. Først ut er Outlander – en SUV som leveres både med forhjulstrekk og firehjulstrekk. Bilen kommer i salg i Japan nå, mens andre markeder må vente.

- Jeg beklager, men denne lanserer vi ikke før i februar 2007, sier direktør Bernt G. Jessen i Mitsubishi Motor Norge. - Slik er det bare, og vi kan ikke endre på fabrikkens planer. Ingen land i Europa får bilen før oss, så vi har god tid på å planlegge lanseringen, sier Jessen.

Også Citroën og Peugeot
Outlander kommer ikke bare som Mitsubishi. PSA-gruppen har gjort avtale om levering av bilen både som Citroën og Peugeot. I følge Jessen vil de franske merkene få bilene senere enn Mitsubishi – så de vil ikke lansere bilene i Norge før våren 2007.

Det er første gang Citroën og Peugeot vil levere en bil produsert i Japan. PSA skal totalt ha levert 30.000 biler av typen Outlander i året mens Mitsubishi planlegger å eksportere 25.000 biler til egne organisasjoner.

Stor nok for varebiler
Den nye Outlander var bare så vidt lansert i Japan før direktør Bernt Jessen i Mitsubishi Norge hadde sjekket de strategiske målene alle norske billedere er opptatt av. Nemlig størrelsen på varerommet – ”er det stor norsk plass til Norgeskassa?”.

- Det er stor nok plass, sier en lettet Jessen. Dermed blir den varebil med skillevegg og grønne skilter. Ingen bilprodusent i verden tar hensyn til de sære norske målene, så derfor må hver bil sjekkes av norske importører. Når bilen blir varebil for Mitsubishi, blir den det også som Citroën og Peugeot.

- Vi tar bare biler med firehjulstrekk, sier Jessen. Bilen kommer i to versjoner – med fem og syv seter. I Norge blir den trolig mest solgt med to seter – som varebil.

Den nye bilen bygges på en helt nyutviklet plattform.

- Februar 2007 er da ikke så lenge til, sier Jessen. Vi får starte nedtellingen og vil selge dagens Outlander så lenge.

Powered by Labrador CMS