Elegant og Smart kupé

Med en høyde på bare 117,5cm er den ikke lett å få øye på der den står plassert mellom sine langt større søsken fra Mercedes og Chrysler. Men Smart har etter hvert fått sin menighet i Europa, og interessen for deres nye kupé var stor på Paris-utstillingen.

Publisert

En sporty toseter med kompakte ytre mål og maksimal plass innvendig. Kjøredynamikk, oppsiktsvekkende design og en høy grad av sikkerhet - aktiv og passiv - har vært stikkordene for Smarts design-team.

Stål og moduler
Som andre Smart-modeller er konseptbilen basert på moduler bygget på et stålchassis. Det gir deg mulighet til å bytte ut panelplater dersom du blir lei av bilens farge eller rett og slett bare ønsker å friske den opp med et nytt utseende.

Motormessig får den 3-sylindrede motoren, sannsynligvis for både diesel og bensin. For å gi den sporty kjøreegenskaper er den drøyt 70cm lenger enn City Coupe og Cabriolet som bare måler 2,50m fra front til hekk. I bredden har den vokst 8,5cm og med en akselavstand på 2,27m har den nærmest et hjul i hvert hjørne.

Om Smart kupé noen sinne kommer i produksjon avhenger nok i stor grad av suksessen de oppnår med sin roadster. Den skal i produksjon fra modellåret 2003 og produseres ved den franske Hambach-fabrikken. Den bærer for øvrig det klingende navnet Smartville og produserer i dag, to år etter lanseringen av City-Coupé, drøyt 500 nye biler daglig. De 1800 arbeiderne ved fabrikken bruker i gjennomsnitt 4,5 time på å produsere en ny bil.

Innenfor EU
Smart har i første omgang konsentrert seg om å selge sine biler på det europeiske kontinentet, men du ser stadig oftere eksemplarer av de kjekke små bybilene i Oslo-trafikken. Så la oss håpe det ikke drøyer for lenge før vi får en organisert norsk importvirksomhet for småbilene fra DaimlerChrysler-konsernet.

Bilde: Smart kupé ovenfra
Bilde: Smart kupé forfra
Bilde: Smart kupé bakfra
Bilde: Smart kupé og roadster har klare fellestrekk
Bilde: Smart Roadster
Bilde: City-Coupé og City-Convertible

Av Terje Ringen – Bilnorge.no

Powered by Labrador CMS