Suzuki Alto

Suzuki FCV

Suzuki FCV

Suzuki Swift Plug-in Hybrid

Suzuki Swift Plug-in Hybrid

Suzuki Swift Plug-in Hybrid

Suzuki Swift Plug-in Hybrid

Suzuki Swift Plug-in Hybrid

Suzuki Swift Plug-in Hybrid

Suzuki håper på snarlig hybrid

Tokyo – Suzuki melder seg på i hybridklassen. Klar er Swift Plug-in Hybrid, og den norske importøren vil ha bilen så snart som mulig.

Publisert Sist oppdatert

Den nye hybridversjonen av Swift har en bensinmotor på bare 660 ccm. Den lader opp bilens litiumbatterier. I tillegg er bilen en såkalt ”plugg-inn”, slik at batteriene kan lades enkelt via nettet.

Foreløpig handler det om en bil som Suzuki har ute for brukstester. Den skal prøves i Japan, og i løpet av vinteren skal den kjøres i kuldetester. Det er mer usikkert når bilene lanseres.

- Gjerne så fort som mulig – vi venter på den med lengsel, sier Morten Wettergreen hos den norske Suzuki-importøren. Vi skal gjøre alt som står i vår makt for at Norge skal bli et av de aller første landene som får denne bilen.

- Vi har erfaring for at når Suzuki viser nyheter, er de langt inne i produksjonsprosessen. De pleier ikke å vise modeller de ikke har en plan bak. Så er også tilfelle med den nye plugg inn hybrid versjonen av Swift.

Suzuki har allerede bestemt seg for å etablere en egen grønn modellinje i Norge. Der vil Swift Plug-in Hybrid inngå. Det vil også den nye versjonen av Alto, som produseres i India. Bilen har et CO2-utslipp på rundt 100 g/km.

Ingen av bilene i denne grunnserien vil ha firehjulstrekk, noe som har vært et varemerke for Suzuki i Norge.

- Vi skal ha to typer biler, sier adm. direktør Frank Dunvold. Biler med firehjulstrekk samt en serie lavutslippsbiler. Vi skal ikke ha noe i mellom.

I Japan kaller Suzuki sine hybridbiler for ”seniorbiler”.

Powered by Labrador CMS