OMS samler titusener – se bildene fra festen

Bilinteresserte strømmer til Oslo Motor Show på Lillestrøm i et slik tempo at første messedag endte med publikumsrekord og 11.160 besøkende. Motorshowet avsluttes først søndag kveld.

Publisert

Blant besøkende på fredag ettermiddag var landets nye samferdselsminister, Jon-Ivar Nygård og sannelig dukket ikke tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen opp i mylderet på lørdag for å prøvesitte showets supersportsbil, Arne Fredlys Ferrari Monza SP 2, en bil bygd i 499 eksemplarer og kun tilbudt Ferraris beste kunder.

Denne bilen, og de andre 700 kjøretøyene, har du fortsatt mulighet til å se på nært hold før det ellevte OMS stenger ned søndag kveld.

Av andre godbiter er verd å nevne en diger Lincoln fra 1937 og bygd i kun sju eksemplarer. Bilen var en gave fra Metropolitan Opera til verdensstjernen Kirsten Flagstad, og etter at den ble solgt ut av Norge i 1971, er den nå kjøpt tilbake av Norsk vegmuseum.

Det andre klenodiet på Lillestrøm denne helgen er Kjell Ivar Haltviks Freia-bil som han gjennom fire år har brukt 3000 timer på å restaurere fra et vrak tilbake til fordums prakt slik 1913-modellen fra Renault framsto etter oppgraderingen i 1916. Rundt 135 kg messing gikk med til figurer og logoer på bilen.

Men Oslo Motor Show er mer enn klenodier. Her er praktfulle norske og svenske bilbygg, her står bilen som nylig ble kåret til Sveriges vakreste, og om du ikke har sett SUV-en til Rolls Royce, Cullinan, så står den naturligvis der.

Like diger er Mercedes 600, 1972-modellen sirkuskongen Arnardo kjøpte etter at bilen hadde tjenestegjort som pampefrakter under München-OL. Historien skal ha det til at Arnardo en gang fraktet en elefantunge i baksetet på Mercedesen.

En hall er forbeholdt de tunge kjøretøyene, men også noen lettere varianter som Fords raske GT står der ved siden av tungbilen F-Max.

Rene nyheter og førstevisning for et stort publikum er Cupra Born, Mercedes-Benz EQS, Kia EV6 og Ford Mustang Mach-E GT.

Fordelt på 40.000 kvadratmeter utstillingsflate under tak og 7000 kvadratmeter aktiviteter i friluft, er Oslo Motor Show med på å speile og løfte fram den betydelige norske motorinteressen.

Powered by Labrador CMS