Porsche Backdrop
Porsche Backdrop

Klassiske lakkfarger

Gammel Porsche på stueveggen

Vi har vært innom luksus-skyskrapere i Florida bygget som Aston Martin Mansion eller Bentley Tower eller liknende. Da er dette litt mer beskjedent og i en viss grad attraktivt – i hvert fall hvis du har Porsche-dilla.

Jeg går ut fra at ideen kom fra Backdrop – et amerikansk familiedrevet firma som jobber med utstyr til heimen, ikke minst med hvilken farge du skal ha på veggene.

Og der dukket det opp en idé som de har satt ut i livet i samarbeid med Porsche i Nord-Amerika.

Jeg går ut fra at også dette har noe å gjøre med 75 års jubileet til Porsche – i hvert fall har Ebel-familien kommet opp med interiørmaling i fire valører som er hentet rett fra Porsches gamle fargekart.

Jeg har vel aldri sett på bilfarger som noe spesielt egnet for stuen også, men her har du i hvert fall fire av dem:

Irish Green, første gang spottet på en 356C fra 1964, men også funnet nåde for designerne på en 911. Faktisk en av de første 911-fargene overhodet.

Speed Yellow er den neste. Hentet rett fra 911-katalogene fra 1991.Ganske intens, men kanskje oppfriskende til vinteren?

Ruby Star er også fra 1991, men meget mer anvendelig enn den gule, for denne dukket opp både på 911, 928 og 944. Dessuten vet jeg om en Fiat-eier med Ferrari-ambisjoner som lakkerte bilen sin i denne rødfargen (lakkode: M3X).

Riviera Blue, til sist, er ganske elektrisk og ble utviklet til 1994-modellen. I tillegg til de vanlige 911 og 928 har den også vært sett på 968 – men om jeg vil ha den på veggen er jeg ikke sikkert på.

Men hvis du syns dette er en genial idé, behøver du selvfølgelig ikke føle deg hemmet av et utvalg på bare fire kulører.

Via Porsches egen Paint to Sample-katalog har du 180 sjatteringer å velge mellom, dersom det er viktig å holde deg til familien. I tillegg har du selvfølgelig Paint to Sample Plus – som gir deg er rekke muligheter til å skape din egen farge – i tillegg til standardkatalogen over farger på produksjonsbilene.

Men om det at fargene er velegnet på en mobil skulptur betyr at de samme fargene egnet til noe du skal sitte og glane på hele året, og som attpåtil skal være bakgrunn til favorittmaleriene dine, er jeg ikke sikker på.

Gå for hvitt, er mitt budskap (i den grad det er av interesse for noen i det hele tatt).

Porsche Backdrop
Porsche Backdrop
Porsche Backdrop
Porsche Backdrop
Porsche Backdrop
Porsche Backdrop
Porsche Backdrop
Porsche Backdrop
Powered by Labrador CMS