Suzuki XL7
Suzuki XL7

Ny XL7 for USA

Mens den norske Suzuki-importøren skuffer ut nye biler, kan den amerikanske grenen av merket glede seg over ny toppmodell.

Publisert Sist oppdatert

Med 1911 nyregistrerte personbiler på tre og en halv måned, er det bare Toyota og Volkwagen som ligger foran Suzuki på registreringsstatistikken fra OFV hittil i år. Bestselgeren deres er nye Vitara, men de selger også mange av ”gode, gamle XL7 – spesielt som varebil.

Primærmarked for den største Vitara-modellen, XL7, er USA, og da er det vel også naturlig at utstillingen i New York får stå for verdenspremieren. ”Større, tøffere og kraftigere er populære uttrykk i amerikansk bilindustri, og de gjelder i følge Suzuki også denne modellen som er basert på en GM Theta plattform.

Selv om plattformen er konstruert med tanke på bakhjulsdrevne SUV’er og trucker, er nye XL7 utstyrt med forhjulsdrift som standard og firehjulsdrift som opsjon. Den amerikanske modellen har en 3,6-liters V6 som yter 250 hk under panseret. Standard gearkasse er 5-trinns automat.

Skal vi tippe vi får se de første bilene i Norge om et års tid? Men da bør de være utstyrt med dieselmotor om de skal matche populariteten til dagens modell.

Powered by Labrador CMS