SX4 – navnet på den nye Suzuki

Suzuki vil bruke navnet SX4 på sin nye mini-SUV. Bilen får verdenspremiere på bilutstillingen i Geneve i februar 2006.

Publisert Sist oppdatert

Den nye Suzuki-modellen skal produseres i Ungarn i tett samarbeide med Fiat. De skal ha sin egen modell, og vil at den skal være en av hovedbilene under vinter-OL i Torino neste år. Fiats navn er ikke klart, men spekulasjoner går ut på at den vil bære navnet Simba. Til nå har mange omtalt navnet på den nye Suzuki som Aereo, men nå er det klart at den vil hete SX4.

Suzuki Norge vil lansere bilen i mai/juni neste år. Den er 4,15 meter lang, kommer bare med fem dører og den har en bakkeklaring på hele 19 cm. Motorene til bilen skal Fiat levere, og det vil inkludere en 1,9 liter diesel. Den norske Suzuki-importøren mener det kan bli en for kraftig motor for norske bilavgifter. Bilen kommer også med flere mindre bensinmotorer. Prisen på den nye bilen vil ligge i klasse fra kr 260.000.

- For oss er det nesten en helt ny type bil, sier Frank Dunvold i Suzuki. Det er ikke riktig, som det har vært skrevet i internasjonale media, at den nye bilen skal erstatte Grand Vitara. Den nye blir mindre og vil kanskje mer konkurrere med Ignis. Jeg har ikke sett den ferdige bilen, men så en prototyp i Japan for en tid tilbake.

Den nye SX4 får permanent firehjulstrekk - dog uten reduksjonssystem.

Fiat er med i første rekke som leverandør av motorer og skal selge bilen på hjemmemarkedet. Men det er ikke klart hvilke planer Fiat har for eksport.

Powered by Labrador CMS