BMW 5-serie: Aktiv 5-serie - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
11 bilder i galleri
Aktiv 5-serie
BMW skal offisielt lansere sin nye 5-serie i Genève. Men de viser også en konseptbil med hybrid drivlinje.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Det er en stund siden vi kjørte den nye 5-serien første gang, og de første bilene kjører allerede rundt på norske skilter. Likevel skjer den offisielle verdenslanseringen på Genève-utstillingen denne uken.

LES MER: Perfeksjonert 5-serie

Sammen med produksjonsmodellen viser BMW også en konseptbil – 5-serie ActiveHybrid. Den følger etter X6 og 7-serie som også er lansert i hybridutgaver, og trolig kommer den spesielle 5-serien på markedet i 2011.

LES: Litt grønnere super-SUV

LES OGSÅ: Aktive hybrider fra BMW

5-serien kombinerer den populære treliters rekkesekseren med twin turbo på 306 hk med en elmotor. Sistnevnte er integrert i den 8-trinns automatkassa og byr på 40 kW – eller 54 hk.

Dermed kan bilen kjøres rent elektrisk og helt utslippsfritt i begrenset hastighet over kortere avstander. Dessuten kan elmotoren levere strøm til utstyr som bilens klimaanlegg når den står stille.

BMW er foreløpig sparsomme med opplysninger, men antyder at 5-serie ActiveHyrbid har et forbruk som ligger ca 10 prosent under en tilsvarende bil med vanlig bensinmotor. Dermed bør man kunne skilte med et CO2-utslipp på under 200 g/km. Det er svært bra for en bil med slike ytelser.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: