Kia : Kias nye storbil - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
6 bilder i galleri
Kias nye storbil
Kia benyttet påsken til å lansere sin nye Optima i New York. Med skreddersydde motorer kommer den også til Europa for å erstatte en utgående Magentis. Men hva med Norge?
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Det er det såkalte D-segmentet for store familiebiler som nå får en ny utfordrer fra den koreanske produsenten.

Bilen skal hete K5 i Korea, mens Optima-navnet skal benyttes på alle andre markeder. Dermed blir den altså ingen ny Magentis.

En av konkurrentene Optima møter er søstermodellen Hyundai Sonata, men også kjente travere som Passat, Mondeo og Insignia i det svært tøffe segmentet.

SE: Ny Sonata i Korea

Og som hos nye Sonata er det lagt vekt på elegant design også her. Ut fra de få bildene vi har til nå, ser Optima ut til å ha lite å skamme seg for med hensyn til utseende.

Designerne i Frankfurt og Irvine, California, har samarbeidet godt over Atlanteren under ledelse av Peter Schreyer.

Bilen med de vitale målene 485 x 183 x 146 cm er lengre, bredere og lavere enn modellen den erstatter. Akselavstanden på 279,5 cm.

LES OGSÅ: Fremtidsmusikk fra Kia

Til Europa kommer Optima med to alternative motorer – en 2,0-liter CVVL bensinmotor og en 1,7-liter VGT turbodiesel. Alle Optimas girkasser, enten de er manuelle eller automatiske, har seks trinn.

Europa-salget starter i 2011, og dermed har den norske importøren fortsatt tid til en lengre diskusjon før de avgjør om Optima er aktuell for vårt marked. Innen de får bestemt seg fins kanskje også en hybrid Optima – en slik skal lanseres i USA i 2011.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: