Tesla Model S: Tesla med brannslukking - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Tesla med brannslukking
Bilder av en brennende Tesla Model S har spredd seg den siste uken – nå rykker selskapet ut med en pressemelding der Elon Musk selv forklarer hva som har skjedd.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Spekulasjonene har gått om hva som var årsaken til at en Model S gikk opp i flammer utenfor Seattle tidligere denne uken.

Tesla kan nå fortelle at det var en stor gjenstand av metall som ramlet av en semitrailer og traff bilen med en kraft tilsvarende 25 tonn.

Stor hull.
Resultatet var et hull med en diameter på 7,5 centimeter i platen som beskytter bilen under.

Brannen oppsto som et resultat av en skade i fronten av batterimodulene.

Ettersom Model S i likhet med andre moderne elbiler benytter litium-ion-batterier, kunne brannvesenet slukke brannen med vann.

Bilprodusenten skriver i meldingen at brannvesenet lagde fire hull i metallplaten som beskytter batteriene, og at dette er årsaken til at brannen også spredde seg oppover i den fremre delen av bagasjerommet. Tesla sier at brannen aldri kom til selve kupeen.

Bedre enn bensin.
Tesla, som kanskje kan sies å ikke være helt nøytrale i vurderingen, skriver også at resultatet kunne vært mer skummelt om den samme ulykken hadde rammet en bil med tradisjonell drivlinje, og at det kunne ført til en skade på bensintank, eller tilførselsledninger.

- Forbrukere som er bekymret for brannrisikoen skal ikke være i tvil om at det er tryggere å kjøre en bil med batterier enn en stor tank med svært brennbar væske, avslutter Elon Musk.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: