Nissan : Sivilutgave av DeltaWing - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
22 bilder i galleri
Sivilutgave av DeltaWing
Nissan har vist virkelig pionerånd med sin radikale Deltavinge. Nå viser de en modifisert og sivil utgave av dette revolusjonerende racing-konseptet.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det er ikke mye vi vet om dette ennå. Men ut fra bildene vil jeg tro at dette blir et av høydepunktene på Tokyo-utstillingen.

En ting er at den har hentet tekniske trekk fra DeltaWing-bilen, men en helt annen er at den jo ser så utrolig bra ut. Er det Pininfarina-linjer som har inspirert tro? (Og er det bare jeg som syns jeg ser litt Pininfarina Enjoy her?)

Glem det. Poenget er at Nissan har benyttet oppskriften med meget liten sporvidde foran, men en skikkelig, voksen avstand mellom hjulene bak.

Det har jo vist seg at i DeltaWing-konfigurasjon har dette fungert utmerket så langt, takket være en aerodynamikk som gir skikkelig trykk på forhjulene.

Det er sannsynlig at vi finner tilsvarende verdier her. Lav luftmotstand, men godt nok marktrykk til at det kan genereres interessante g-verdier, også sideveis.

En pluss to
Føreren sitter i midten, og det er plass til en passasjer på hver side – ideelt for dem som ikke kan bestemme seg for om de foretrekker blondiner eller brunetter.

Det vi imidlertid vet er at dette vil bli en elbil, akkurat som neste års Deltaving. Vi får nemlig beskjed om at denne bilen skal ha motorene i bakhjulene, med uavhengig motorstyring for hver av enhetene. Det betyr antakelig stabilitetskontroll og en viss grad av aktiv bakhjulsstyring.

(saken fortsetter)

Karbonfiber i karosseriet og en vektfordeling som får alle konservative og reaksjonære tilhengere av klassiske oppskrifter til å rive seg i håret, på 30:70!

Dessuten minner en av Nissans toppsjefer, Andy Palmer, om at i dag eies nesten alltid sportsbiler av foreldre, mens det er de unge som drømmer om dem, og som virkelig kan ha glede av slike biler.

Akkurat det var et lovende innslag.

BladeGlider
Vi får imidlertid også vite at den er døpt BladeGlider hvilket ga meg litt kjipe assosiasjoner.  Er det noen som husker BladeRunner og de flyvende bilene som dukket opp der? Spinner het vel de (tegnet av legendariske Syd Mead og bygget opp som virkelig custom-biler av Gene Winfield).

I filmen var ikke disse bilene spesielt hyggelige, og de som husker dem vil også minnes at de var ikke spesielt demokratiske heller. For på tross av tilsynelatende strenge restriksjoner for bruk, kunne ekstremt rike folk kjøpe seg Spinner-tillatelser.

Jeg håper at dersom BladeGlider kommer i produksjon vil de omgi seg med en mye triveligere aura.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: