Nissan : Nissan bygger for konsollen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
16 bilder i galleri
Nissan bygger for konsollen
Nå er det Nissans tur til å glede alle tilhengere av Gran Turismo. De har bygget en avatar for å feire 15 år med Play Stations berømte bilspill.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo er det komplette navnet på Nissans nyeste modell. 

Det er samtidig også det eneste som er ganske treigt med denne bilen. Resten er en ren drøm som hinter borti fremtid og masse krefter og enormt marktrykk og – selvfølgelig – håpet om å vinne når den skal ut og konkurrere mot alle de andre drømmebilene der inne i skjermen.

Polyphon Digital heter de som utvikler biler for Playstation, og de har snudd konseptbil-oppskriften helt på hodet.

Snudd på hodet
I gamle dager var en konseptbil-debut noe vi gamlinger tok grav alvorlig. Vi sto i svære flokker og så på, grav alvorlig, når noen dro teppet av et eller annet vi alle visste ikke ville bli til noe allikevel.

I dag er opplegget et helt annet. Det kommer en ny versjon av et kjent bilspill, og bilfabrikkene har vært i sving i lang tid allerede, for der på skjermen er en helt ny konseptbil.

Citroën var slett ikke de første som fulgte denne oppskriften, men – jeg husker ikke helt – jeg lurer på om ikke de var de første til å oversette deres 3D-pixeldrøm til noe virkelig kjørbart i full skala, med den GT de viste i Paris i 2008.

Teamwork
Bilen er designet ved Nissans europeiske designhovedkvarter i London. Men her har hele konsernet trådt til. Da Japan fikk se utkastene fant de ut at dette hadde så stort potensiale at her er det også konstruksjonsinput fra Nissans tekniske senter i Atsugi, Japan.

Foreløpig bare på et virtuelt nivå, men her ligger også u-uttalte løfter for fremtiden.

(saken fortsetter)

Hva skal vi si om utseendet da? På en måte har ikke Gran Turismo drømme-designet endret seg noe særlig siden Citroënen.

Det skal være svært flatt, det skal se veldig bredt ut, det skal være masse barokke kurver og utspring over det hele som vel skal bringe tankene i retning av aerodynamikk. Og det skal selvfølgelig se dramatisk ut.

Her har vi innslag både av amerikanske muskelbiler og glimt fra Nissans egen GT-R, og jeg har vel følelsen av at den fungerer bedre sammen med likesinnede i et kunstig video-miljø enn den ville vært ute i det virkelige liv.

Men, som sagt, det kan jo hende vi får anledning til å sjekke selv, en dag.

Hør designteamet berette om prosjektet:

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: