Mercedes-Benz S-Klasse: Ikke helt perfekt - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
25 bilder i galleri
Ikke helt perfekt
FØRSTEINNTRYKK: Mercedes S500 Plug-in Hybrid viser lovende takter, men har noen småting å rydde opp i.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Hva slags bil er dette?

Mercedes S500 Plug-in Hybrid er Mercedes’ første ladbare hybrid. Dette er den virkelige pangstarten på prosjektet som skal sørge for at hele modellrekken til Mercedes er hybridifisert innen 2017 – unntatt de to minste modellene; A- og B-klassen. B-klassen kommer riktignok i hel-elektrisk versjon om ikke lenge.

Den elektriske B-klassen har drivlinje fra Tesla. Mercedes har en eierandel i Tesla, og leverer også enkelte deler til Model S.

S500 Plug-in Hybrid er derimot et Mercedes-prosjekt, her er ikke Tesla involvert i det hele tatt.

Motor og drivverk:

Det største kraftverket i bilen er en V6-motor på 333 hestekrefter. En elmotor mellom bensinmotoren og girkassen gir ytterligere kraft, og sammen leverer de 442 hestekrefter til bakhjulene. Firehjulsdrift er ikke mulig på S500 Plug-in Hybrid.

Girkassen er Mercedes’ velkjente 7-trinns-kasse – som girer akkurat så glatt og mykt vi forventer av en slik bil.

Hva skiller den fra andre modeller i luksusklassen?

For det første at ingen andre leverer ladbare hybrider. Lexus LS600h var tidlig med hybridteknologi, men den lades kun av egen kjøring – ikke av stikkontakten i veggen.

I tillegg er S-klassen i en klasse for seg selv hva gjelder interiør- og kjørekomfort. Ingen andre leverer en så behagelig atmosfære som S-klasse – uavhengig av motorisering. Materialkvalitet og kjøreopplevelse er virkelig en limousin verdig.

Les også prøvekjøringen av S350.

Hvordan er den å kjøre?

Helt super. Hybridløsningen fungerer greit, men kjøring på ren strøm er veldig begrenset. På papiret skal den rekke 33 kilometer, men med full power på klimaanlegg, navigasjon, setemassasje og alt annet en S-klasse har å by på, ryker batterikapasiteten fort.

Overgangen fra strøm til bensin merker man lite til, men enkelte ganger kommer det en liten dunkelyd fra drivverket – det burde ikke være tilstede i en S-klasse.

Men 442 hestekrefter lar seg kjenne ute på veien. Skyvet er flott, og nærmer seg det man opplever i en «vanlig» S500. Men V8-lyden er selvsagt ikke å høre.

Hvem passer den for?

Alle som vurderer S-klasse, burde ta en kikk på Plug-in Hybrid. Kanskje kan den spare deg for noen kroner ved bykjøring, eller kanskje man bare har lyst på bensinfølelsen fremfor dieselfølelsen. Prishoppet opp til V8-S500en er betydelig.

Og uansett hvilken S-klasse man går for, er det biler som egner seg utmerket til langkjøring.

Konkurrenter:

Det finnes konkurrenter til denne bilen, men ikke med tilsvarende drivlinje. Allerede nevnte Lexus LS600h er en «gammeldags» hybrid, mens BMW 7-serie, Audi A8 og Jaguar XJ alle stoler på tradisjonelle forbrenningsdrivlinjer enn så lenge.

Dette liker vi:

Dette er fortsatt en S-klasse, så interiør, utstyr, kjøreopplevelse og den generelle stemningen rundt bilen er fortsatt slik det skal være. Plug-in Hybrid kommer for øvrig kun i lang utgave – så langbente Mercedes-passasjerer behøver ikke bekymre seg for bakseteplassen.

Dette liker vi ikke:

Firehjulsdrift er ikke mulig med denne hybridkombinasjonen, Magic Body Control er forbeholdt V8- og V12-motorene og rekkevidden på ren elektrisk kjøring er veldig kort. Batteriene stjeler mye bagasjeromsplass!

FAKTA Mercedes S500 Plug-in Hybrid:

Pris:

kr. 1.260.000

Motor:

6-sylindret dobbelturbo bensin, 2996 ccm
Elektrisk motor

Samlet effekt/
moment:

325 kW (442 hk)
650 Nm (elektronisk begrenset)

Gir:

7-trinns automat

LxBxH:

523/190/150 cm.

Akselavstand:

317 cm

Vekt m/fører:

2215 kg

Bagasjerom:

395 l.

Aks. 0-100 km/t:

5,2 sek

Toppfart:

250 km/t

EU snittforbruk:

0,28 l/mil

CO2-utslipp:

65 g/km

Produksjonsstart:

Desember 2014

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: