Ferrari : Ferrari for den indre kjerne - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
6 bilder i galleri
Ferrari for den indre kjerne
Ferrari-flaggskipet med det kjipe navnet har fått sitt racingavkom – uten at den skal brukes i racing.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det første jeg kan nevne er at LaFerrari-navnet ikke pryder ekstrem-utgaven. Den er nemlig døpt Ferrari FXX K.

«K?» hører jeg du si – K er en forkortelse av forkortelsen KERS, som igjen står for «Kinetic Energy Recovery System».

Systemet gjenvinner energi fra bremsing, og kan gi en ekstra boost ved behov.

«Hvor mye power har så denne FXX K?» sier du? Effekten er selvsagt økt noe fra LaFerrari, og totalytelse er nå 1050 hestekrefter, 860 fra V12-bensinmotoren, og 190 fra el-motoren.

Nye kamaksler og redesignet innsugsmanifold med en ny overflatebehandling gjør sitt til effektøkningen, men enda morsommere er den enkle setningen fra Ferrari som forteller at «lydpottene er eliminert».

«Når kan jeg kjøpe denne ‘a?», tenker du kanskje. Men la det forbli med tanken. Dette er ikke en bil du går til forhandleren og bestiller deg. Dette er ikke en bil du bestiller i det hele tatt. Dette er den type bil Ferrari spør deg om du kunne tenke deg å bli eier av – fordi du er en del av Ferraris indre kundekjerne, de såkalte «Client-Test Drivers».

«Noe sier meg at dette ikke er en hverdagsbil, akkurat», sukker du, mens du nyter synet av en spoiler hvor Ferrari tilsynelatende har «glemt» å montere hoveddelen.

Og du har helt rett. FXX K blir ikke å se på veien, og heller ikke i noen offisielle racingløp. Den er nemlig ikke homologert for noen av delene.

Derimot skal FXX K bare vise hva Ferrari kan hvis de vil, en bil som er utviklet helt uten kompromisser – ifølge Ferrari selv.

Selv om FXX K ved første øyekast ligner på LaFerrari, har fabrikken gjort omfattende endringer i hele karosseriet. Hovedsakelig for å få mer marktrykk. Mellom 30 og 50 prosent mer enn LaFerrari, faktisk – avhengig av fart og konfigurasjon. 540 kilogram trykk genereres ved 200 kilometer i timen.

I tillegg er FXX K utstyrt med Pirelli-slicks, som har sensorer for bevegelser i alle retninger, temperatur og lufttrykk, slik at de virkelige nerdene i Ferraris hardcore kundegruppe virkelig kan få levd ut sin Forza 5-fantasi i det virkelige liv.

«Men sånn rent teoretisk, hva koster noe slikt?», spør du litt forsiktig. Svar: Ingen vet. Og skulle du bli oppringt av Ferrari med spørsmål om å bli med i den indre sirkel tviler jeg uansett på at du bryr deg om prisen …

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: