DS : En DS blir to nye - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
10 bilder i galleri
En DS blir to nye
DS Automobiles har med seg to nye modeller til Frankfurt. Du får en forsmak her.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Vi må venne oss til at DS-modellene ikke har Citroën som familienavn lenger – nå står de på egne ben og heter rett og slett DS3, DS4 og DS5.

Ikke at det har gitt noen salgsboost i Norge så langt – hittil i år er det ifølge OFV registrert 79 nye DS (fordelt på 49 DS3, 11 DS4 og 19 DS5) – en nedgang fra 177 biler i samme periode i fjor.

Men det fins tydeligvis markeder som gir mer positiv respons, for globalt er det solgt 115.000 av den mellomste DS-en siden lanseringen.

DS4 får en facelift som er inspirert av konseptbilen vi møtte i Beijing våren 2012 - «DS Numéro 9». Jeg skal spare dere for detaljene.

Mer aktuelt er nye, renere motorer (Euro6) for både diesel og bensin, samt ny automatgirkasse.

Som eksempel kan vi nevne PureTech 130 S&S – en tresylindret bensinmotor som erstatter den tidligere 120-hesteren. Effekten er økt med 9 % (til 131 hk) og maks dreiemoment med hele 44 % (til 230 Nm). Likevel er forbruk og utslipp redusert med 21 %.

Crossover
Parallelt med facelift på DS4 presentes en «ny modell» - DS4 Crossback. Denne har tre centimeter ekstra bakkeklaring og er utstyrt med store, sorte hjul og svart dekor som skal få deg til å tenke terrengbil, eller crossover.

Bortsett fra den ekstra høyden og dekoren er det lite som skiller de to modellene.

Vi får sikkert flere detaljer i Frankfurt neste måned, for de «nye» DS4-variantene skal være leveringsklare innen årets utløp.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: