Lexus : Hybrid sportsbil - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
40 bilder i galleri
Hybrid sportsbil
I Detroit viste Lexus sin nye sportscopué, LC 500. Til Genève kommer varianten som kan gjøre den salgbar i Norge.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Bilen som sto i Detroit var utstyrt med en 5-liters V8-motor. Det er jo ikke annet å vente på en amerikansk bilutstilling.

Men når den sporty Lexus-modellen dukker opp i Genève om to uker, er bilen omdøpt til LC 500h. Og da skjønner vi umiddelbart at den får en hybrid drivlinje ala den som sitter i nye RX 450h, men effekten er enda høyere i LC 500h.

Drivlinjen har betegnelse Multi Stage Hybrid System og anvendes for første gang i LC 500h. Den kombinerer en V6 bensinmotor på 300 hester og 348 Nm med en 60-hesters elmotor. Det gir en samlet effekt på 354 hestekrefter.

Lexus oppgir ikke maks dreiemoment når begge motorene drar sammen, men vi kan regne med at man oppnår minst det samme som RX, drøye 800 Newtonmeter. Det skal i alle fall være tilstrekkelig til å gjøre 0-100 km/t på under fem sekunder.

Ny girkasse
Tradisjonelt anvender Toyota/Lexus trinnløse CVT-kasser i sine hybrider, ikke uten en porsjon pepper fra pressen som ikke er spesielt begeistret for slike girkasser.

I LC 500h har de montert en firetrinns automatkasse, ifølge Lexus for at turtallene skal være med i tråd med førerens gasspådrag. Og de legger også inn muligheten for manuelle girskift via spaker på rattet.

- Den nye multi-stage girkassen i LC 500h har fire trinn i automatkassen, og sammen med planetgiret gir dette 10 trinns-automat i praksis. Girskiftene skjer like raskt som med dobbeltclutch, forklarer informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge.

Du finner det meste som er verd å vite om bilen i vår omtale fra Detroit – bare bytt ut V8-motoren med den hybride som viser i Genève. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: