Mercedes-Benz GLC: Nå er den offisiell - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Nå er den offisiell
Ladbare hybrider selger som varmt hvetebrød i Norge. Nå er Mercedes klar med nok en modell. Men du må være meget tålmodig for å få tak i en.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Da vi kjørte Mercedes GLC under presselanseringen i fjor sommer, var den ladbare hybriden, GLC 350 e, den store snakkisen – selv om den da ikke sto på programmet.

Vi antok at dette kunne bli den rimeligste modellen i programmet, og det viste seg at vi fikk rett. Nå lanseres GLC 350 e med en samlet effekt på 320 hestekrefter.

Takket være lave avgifter får den en prislapp på 550.000 kroner. Det er 35.000 kroner billigere enn dieselutgaven med 170 hk.

Les også: Ladehybrider foran elbiler

Mye for pengene
- GLC 350 e byr på høyt utstyrsnivå, 320 hestekrefter, justerbare luftfjærer, 4MATIC, automatgir og muligheten for å kjøre inntil 34 km ifølge NEDC-syklusen på ren elektrisk drift, lover Mercedes i sin pressemelding.

Som med ladbare hybrider og elbiler flest, har vi lært oss å ta den oppgitte el-rekkevidden med en stor klype salt.

- GLC 350 e ble først vist frem i fjor sommer. Responsen var så overveldende i Norge at den norske importøren fikk lov til å ta imot kundebestillinger selv om bilen offisielt ikke var lagt ut for salg, sier kommunikasjonsdirektør i Mercedes-Benz personbil, Christoffer Nøkleby.

- Nå, samtidig som de aller første bilene har ankommet landet, åpnes salget offisielt. Og det til en meget konkurransedyktig pris, sier Nøkleby.

Lang ventetid
Det ble ifølge OFV registrert 37 nye GLC 350 e i april, noe som tyder på at de fleste Mercedes-forhandlere har fått en demobil. Du må imidlertid smøre deg med en stor porsjon tålmodighet om du vil kjøpe en.

- Vi har snaue 1400 GLC-kunder som venter på sin bil, halvparten av disse vil ha plug-in-utgaven. Dersom man bestiller i dag er estimert levering april 2017.

- Interessen for GLC har vært overveldende, og vi jobber på spreng med å skaffe flere produksjonsplasser, sier Nøkleby til BilNorge.no.

Tekniske data:

Modell

GLC 350 e

Motorvolum (cc)

1.991 cc

Samlet ytelse

320 hk (211 hk bensin + 116 el hester)

Dreiemoment

560 Nm (samlet)

Forbruk (blandet kjøring) fra (l/mil)

0,25-0,27

CO2 utslipp (g/km)

59-64 g/km

Akselerasjon 0-100 km/h (sek)

5,9 sek

Toppfart (km/h)

235 km/h

Pris (eks. lev)

Fra kr 550.000

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: