BMW : Ny racerbil fra BMW - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img
1 bilder i galleri
Ny racerbil fra BMW
Nå skal BMW styrke seg i GT4-klassen også. Og det er forholdsvis rimelig inngang til de Store Guttas verden, der vi snakker virkelig topp-plan.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det går forholdsvis bra for BMW i motorsport for tiden. S 2000 RR samler førsteplasser i Superbikeløp verden over. Foran neste DTM-runde i Moskva, leder BMW både blant bilene og førerne.

Men med M6 GT3 går det ikke fullt så bra.

De har riktignok vunnet noen mindre løp. Et i Canada nylig, og de vant prologen foran 24-timers på Nürburgring, men selve løpet ble teppebombet av Mercedes.

Og i Blancpain-serien ligger det beste BMW-teamet på en sjetteplass for tiden.

Man kan ikke akkurat si at dagens M4 GT4 ligger på topp i årets europeiske GT4-serie heller, men det akter BMW å gjøre noe med.

Ny kundebil
De har nettopp sluppet denne renderingen for å fortelle at de er klar med en ny versjon som er kommet så langt at den skal testes ut allerede i løpet av høsten. Målet er en vinnerbil levert til kundene for 2018-sesongen.

Det høres ut som om BMW har lagt vekt på at dette også skal bli økonomisk akseptabelt. 

Man beholder 425-hesters twin-turbo rekkesekseren, men legger på et karbonfibertak og panseret fra GTS, dørene blir også lettvektere, det blir spesiell frontsplitter og vinge bak, pluss racing eksos-system. Setene, bremsene og pedalavdelingen kommer fra M6 GT3.

BMW skal også fortsette med M6 GT3 og med M235i Racing – og alle bilene skal bygges slik at de kan kjøre løp i Europa, Nord-Amerika og Asia. Det første aktuelle løpet later til å bli Dubai 24 timer i januar 2018.

Det er åpenbart at GT4 er inne i en ekspansiv periode og BMW sørger ikke bare for bilene. De utvikler også et spennende Junior-program.

PS!
Denne saken ble skrevet for noen dager siden, men først publisert 1/8. Dermed blir påstanden om manglende suksess for M6 GT3 feil, noe Andres Buchardt (som har kjørt race med BMW ved mange anledninger) påpeker:

- Viser til mandagens artikkel om BMWs GT4. Påstanden om at M6 GT3 ikke har vunnet noe burde kanskje vært justert. Den vant 24h på Spa i helgen:-) Til info, Schubert Motorsport skal teste nye BMW GT4 i årets siste VLN på Ringen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: