Lada : Ladas spennende konsepter - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
68 bilder i galleri
Ladas spennende konsepter
Det er bilutstilling i Moskva nå. Og selv om bilmarkedet der er på trynet, viste Lada en rekke spennende konsepter.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det er kanskje ikke så rart at den mest interessante av dem er en bil som havner midt i main-stream når den kommer i produksjon. Og det må vi da regne med skjer, for dette ser produksjonsklart ut.

XCODE er en skikkelig mellomklasse-SUV, akkurat der Renault konsentrerer innsatsen sin for tiden også.

Og Lada, eller AvtoVAZ, er jo en del av Renault-Nissan gruppen, så de får sikkert de samme beskjedene som resten av foreningen.

Dessuten har de tilgang på de samme ressursene, slik at XCODE står nok høyst sannsynlig på den samme B0-plattformen der du finner svært mye ellers, fra Nissan Juke til Dacia Duster. Det er i hvert fall der vi finner dagens produksjons-Ladaer som Vesta og XRay.

Nå er det ikke mye vi vet om dette nye forslaget. Men det ser helt opplagt ut som om Steve Mattin, med sitt lille studio i Moskva i tillegg til det store i Togliattigrad, begynner å få grep om et Lada-uttrykk.

Det er ganske mye krom og blankt her, samtidig som det er mer rette vinkler enn på for eksempel Kadjar eller Juke. Litt oppmerksomhet på hjulene, og antydning av beskyttelse på undersiden, understreker antydningen om både firehjulsdrift og turbo.

Innenfra har vi bare sett en skisse, med en del oransje detaljer i en ellers ganske mørk kabin. 

Smartfon-aktiverte funksjoner er det visstnok mange av – de har sin egen «Lada Connect» allerede, og en 10-tommers berøringsskjerm for infotainment-avdelingen hører selvfølgelig med.

X’en i modellnavnet kommer nok fra den nye fronten – med den ganske tydelige X-grillen. Et tema som går igjen mange andre steder underveis også.

I tillegg til denne bilen hadde Lada konsepter som for eksempel en sportsutgave av Vesta, to versjoner av XRay SUV-en pluss en tøff-i-trynet soft-roader som var døpt Vesta SW Cross Concept.

Men det var XCODE som var den spennende.

Kanskje det blir orden på hele Lada-operasjonen en gang. Hvorfor skulle vi ikke da kunne se dem tilbake på det norske markedet også?  

Mens du venter kan du jo kjøpe en flunkende ny Euro-6 bensin-Niva fra Tyskland – Taiga heter den forresten der nå, mens det russiske navnet rett og slett er Lada 4X4 – for litt over 10.000 euro! Riktignok bare to års garanti, men man kan ha mye offroad-moro på to år!

Her finner du hjemmesiden til utstillingen om du vil se mer

 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: