Porsche Cayenne: Her er Porsches nye Cayenne - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
22 bilder i galleri
Her er Porsches nye Cayenne
Porsche har dratt sløret av tredje generasjon Cayenne. Den viktigste utgaven for Norge kommer først neste år.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

På hjemmebane i Zuffenhausen avduket Porsche i går kveld tredje generasjon av sin mest solgte modell de siste årene. Tredje generasjon Cayenne har klare likhetstrekk med sine forgjengere, men er forbedret på en rekke områder.

I første omgang leveres bilen med to alternative drivlinjer, som Cayenne og Cayenne S. Førstnevnte har en 3-liters turbomotor med 340 hester, 40 mer enn forgjengeren, mens Cayenne S har en 2,9-liters twin turbo med 440 hk (+ 20).

Cayenne S med Sport Chrono Package gjør null til hundre på under fem sekunder og har en toppfart på 265 km/t.

Foreløpig sier ikke Porsche et ord om dieselmotorer, det henger selvsagt sammen med Dieselgate, men de lover at en ladbar hybrid, varianten som er som skreddersydd for Norge, kommer på markedet neste år.

Cayenne vil være på plass hos norske Porsche-forhandlere i desember, men kan allerede nå bestilles. Prisene er som følger:

  • Cayenne – kr 1.219.000
  • Cayenne S – kr 1.415.000

Når Cayenne S E-Hybrid lanseres neste år vil vi trolig se priser på rundt en million kroner. Dagens ladbare hybrid har en innstegspris på kr 988.000 og leveres i en velutstyrt Platinium Edition til kr 1.043.000.

(saken fortsetter)

– Vi har solgt bra av Cayenne de siste årene, og en ny modell vil selvsagt gi ytterligere fart i salget fremover. Vi får en del biler allerede i år, selv om mange nok vil vente på den ladbare hybriden som kommer neste år, sier adm. direktør Morten Scheel i Porsche Norge.

Med en lengde på 4.918 mm har nye Cayenne strukket seg 63 mm mens akselavstanden forblir uendret. Bagasjerommet er økt med 100 liter til 770 liter og høyden er redusert med 9 mm for å gi bilen et mer dynamisk uttrykk.

Jon Winding-Sørensen var til stede ved avdukingen og kommer tilbake med en mer utfyllende rapport.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: