Ford Ranger: Favoritten - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
7 bilder i galleri
Ford Ranger: Favoritten
BILTEST: I riktig gamle dager var det hesten som gjorde jobben når tunge lass skulle flyttes. Nå har hesten fire hjul og lasteplan. Pickupen er det moderne menneskets arbeidshest.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

- Innledning

Om kåring av vinner hadde vært en av øvelsene, måtte det bli Ford Ranger. Den er motorsterk nok med 200 hk tatt ut av en 3,2-liters femsylindret motor. Den rå motorlyden gjør at jeg umiddelbart tenker på amerikanske Ford F150, USAs mest kjøpte bilmodell uansett klasse.

Utstyrspakket
Utstyret overvelder i Ranger. Her er skinnratt og kunstskinn på dashbordet, et komplett førermiljø hvor intet fra personbilen mangler – og Ranger er eneste i testen med radarstyrt cruisekontroll. Bevares så deilig.

Og den var eneste med varmetråder i frontruta. Hvorfor ikke alle biler i Norge har det, er en gåte.

God å sitte i, er Forden også, de seks trinnene i automatgirkassen gir fin flyt i kjøringen, og 1,8 tonn på slep var knapt merkbart på annet enn forbruket.

Høyest egenvekt med 2132 kilo ga også høyest forbruk, selv om forskjellen på papiret er mer merkbar på engangsavgiften enn på drivstoffregningen.

Eksempelvis betales det 30.000 kroner mer i avgift på Ranger sammenliknet med Nissan Navara. Men både i grunnpris og slik bilene vi hadde med i testen var utstyrt, skilte lite i pris mellom de fire «japanerne». Kun VW Amarok var betydelig dyrere.

Rap cab
Ranger var eneste i testen med såkalt rap cab, det vil si bakdører som slår bakover og åpner til et lite bagasjerom bak forsetene med 30 cm lenger plan som konsekvens. Bruksområdet avgjør hva som er mest hensiktsmessig.

Ranger har en liten, men svært fiffig, detalj som gjør tilhengerpåkoblingen til en lek. En svart strek midt i skjermbildet linker tilhengerkoblingen til kula på bilen – og uansett hvor utrent du er til å rygge mot en tilhenger, vil du treffe på centimeteren hver gang. Særlig godt fungerte dette særs enkle hjelpemiddelet i mørket.

Selv med 22,9 cm bakkeklaring vil jeg ikke rangere Ranger som en typisk anleggsbil. Den er like mye en vise-seg-fram-i-bil med bøyler på taket og fete stigtrinn.

Tidligere hadde Ford Ranger en halvbror i Mazda BT-50, men står nå på egne hjul og bygges i Sør-Afrika.

LES VIDERE:

Innledning

Ford Ranger

Isuzu D-Max

Nissan Navara

Toyota Hilux

VW Amarok

Testdata og poeng

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   


F-F-F-F-Facebook
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: