Opel : Alle Opels modeller blir elektriske innen 2024 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img
5 bilder i galleri
Alle Opels modeller blir elektriske innen 2024
PSA-plattformer i bunnen og elektrifisering under panseret blir Opels nye fremtid som en del av PSA Peugeot Citroën-konsernet.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Opels nye businessplan knytter den tyske bilprodusenten raskere og tettere til PSA enn først kommunisert. Samtidig ønsker PSA å gjøre Opel til konsernets elbilstjerne.

Innen 2024 skal alle Opels modeller elektrifiseres, hvilket betyr en blanding av  batterielektriske modeller og ladbare hybrider.

Allerede i 2020 vil Opel kunne tilby fire elektrifiserte modeller, inkludert en batterelektrisk utgave av neste Corsa og en ladehybrid variant av Grandland X.

Samtidig flyttes hele Opels modellportefølje over på to PSA-plattformer (CMP og EMP2). Det betyr at Opel også får felles motorer og girbokser med Peugeot, Citroën og DS.

To av Opels nylig lanserte modeller, den lille SUV-en Crossland-X og kompakt-SUV-en Grandland X, er allerede fullintegrert med PSA. Crossland X er først ut i en ny serie små og kompakte biler fra Opel/PSA, mens Grandland X har det meste til felles med Peugeot 3008.

Dette betyr at Opels plattform- og drivlinjebindinger til General Motors fases ut raskere enn først planlagt. I dette bildet forsvinner dagens Mokka X stille ut bakdøren senest i 2019, mens Opel fortsatt i mange år vil være bundet opp mot GM for modellene Astra og nylig introduserte Insignia. Hele Insignia-programmet er ikke engang lansert.

Et av de store spørsmålene er om også elbilen Ampera-e som GM produserer for Opel i USA forsvinner som Opel-modell i 2019. Ampera-e er søstermodell med Chevrolet Bolt.

– Vi har ikke fått noen indikasjoner på at Ampera-e skal ut, sier Stein Pettersen, informasjonssjef i Opel Norge.

– Opel skal være et ekte tysk bilmerke, sa Opel-sjef Michael Lohscheller.

Han sa videre at planen er designet med en klar intensjon om å kunne beholde driften av fabrikkene i Europa.

Alle nye Opel/Vauxhall-modeller skal utvikles i Rüsselsheim, som blir et globalt ressurssenter for hele Groupe PSA.

Opel skal gå inn i mer enn 20 nye eksportmarkeder innen 2022. Målet er å doble salget til eksport.

– Det å bruke felles arkitektur og motorteknologi vil bidra til å gjøre det lettere å skalere opp, og synergiene vil bidra til lønnsomhet, sa Lohscheller.

PSA/Opel blir en seriøs spiller – 4,3 millioner biler i globalt salg. I fjor omsatte de to samlet for rundt 75 milliarder euro, har  200.000 ansatte i 40 fabrikker og 10 R&D sentra rundt i verden.

De siste 15 årene har Opel akkumulert tapt mer enn 10 milliarder dollar (drøyt 80 milliarder kroner). Opel har i realiteten ikke tjent penger siden 90-tallet, kuttet 30.000 arbeidsplasser og tapt tre prosent av det europeiske markedet.

 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: