Skoda : Tekniske problemer ødela for Veiby - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Tekniske problemer ødela for Veiby
Ole Christian Veiby hadde gode muligheter til å vinne det asiatiske rallymesterskapet (APRC), men girkasseproblemer på åpningsdagen knuste drømmen hans om å vinne sin første internasjonale tittel.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

21-åringen fra Kongsvinger reiste sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen til India for å kjøre siste runde i APRC. De norske guttene lå på andreplass i mesterskapet før finalerunden, bare seks poeng bak teamkamerat Guarav Gill.

Det betød at den av de to Skoda-førerne som vant det siste løpet, også ville gå til topps sammenlagt. Dessverre ble mesterskapet i realiteten avgjort på lørdag, da Ole fikk girkasseproblemer på sin Skoda Fabia R5.

– Det var selvsagt veldig frustrerende, selv om gutta gjorde en fantastisk jobb på service og fikk byttet girkassen. Men da hadde vi allerede tapt så mye tid at bare et uhell kunne frarøve Gill seieren, sier en skuffet Ole Christian Veiby.

Han viste likevel at han holder et høyt internasjonalt tempo etter at han fikk ny girkasse i bilen. Han vant nemlig resten av etappene lørdag, og vant også tre av de fire siste etappene på avslutningsdagen. Dermed klatret han til andreplass i løpet og sikret seg sølv i mesterskapet.

– Avslutningen på løpet er selvsagt veldig positivt å ta med seg, men jeg er selvsagt veldig skuffet over ikke å vinne mesterskapet, sier Ole, som i all skuffelsen likevel trekker frem at det har vært en god opplevelse å konkurrere i APRC.

Å sikre seg sølv i et mesterskap, hvor han ikke kjente noen av løpene på forhånd, er en sterk prestasjon i sin første sesong som fabrikkfører.

Med løp i New Zealand, Australia, Malaysia, Japan og India, avslutter han sesongen mange erfaringer rikere. På de fem løpene har han to seire, to andreplasser og en tredjeplass.

– Det har vært utrolig morsomt og lærerikt å delta i APRC, og jeg synes det har vært en god sesong alt i alt. Vi har hatt litt stang ut, men har likevel klart å vise oss frem fra en god side, sier Skoda-føreren, som gratulerer Gill med hans andre strake seier i APRC.

Sammen sikret de også at Skoda vant fabrikkmesterskapet – noe som var Skodas målsetting for sesongen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: