Citroën C3 Aircross - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
16 bilder i galleri
Citroën C3 Aircross

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

- Innledning

Den er jo søt, da. Med sjalusi-grafikken på bakre sidevindu, små dryss av oransje for å bryte opp den overraskende smakfulle gråfargen, og et ansikt som lyser opp i hverdagen. Og det er før jeg i det hele tatt har åpnet døren.

Når jeg gjør det, blir jeg møtt av lyse seter med grovt mønster, og nye oransje smådetaljer. Også på dashbordet finner jeg det samme stoffet, og hele interiøret oser av vennlighet.

Alt fra de runde detaljene på luftedysene, til det spesielle håndbrekket. Instrumenteringen er lettlest og pen – selv om kanskje Hyundaien vinner på det punktet – og head-up display er faktisk noe vi finner i alle de tre testbilene.

Det skal ikke mange minuttene til før også setene i C3 Aircross får sin hyllest. De er komfortable som en gammel sofa, men gir likevel nok støtte til å ikke oppleves som svampete.

Komfort-konge
Kjøreegenskapene til C3 Aircross følger i samme spor. Her er det lagt stor vekt på komfort, en herlig anti-bevegelse mot alle biler som absolutt skal ha sports-ditt og sports-datt. 1,2-liters-motoren oppleves som mer stillegående og myk enn den noe mindre motoren i Hyundai Kona, selv om begge er 3-sylindrede.

Noe av komforten ligger i den lette styringen. Veldig fin i byen, men på landeveien blir det litt mye korrigeringer på rattet.

Det største ankepunktet mot C3 Aircross er hovedskjermen midt i dashbordet. Fint integrert, men tanken om å putte så å si alle funksjoner inn på skjermen, fungerer ikke så bra i praksis. Den responderer til tider veldig sent, og selv noe så enkelt som justering av temperatur må gjøres via touch-skjermen.

Den har riktignok stilren grafikk, men det skjuler ikke det faktum at menystrukturen er ulogisk, og det å finne riktig innstillingsmeny krever mye leting og mange trykk. Det er ikke med på å senke pulsen, slik resten av bilen legger opp til.

Bonuspoeng får Citroën sammen med Hyundai for at de kan utstyres med trådløs mobillader, men koppholder, det har Citroën glemt å finne plass til.

LES VIDERE:

Innledning

Citroën C3 Aircross

Hyundai Kona

Opel Crossland X

Vårt valg

Testdata og poeng

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   


F-F-F-F-Facebook
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: