Digital omregistrering - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Digital omregistrering
Fra i dag må du legitimere deg om du leverer salgsmelding på papir, og du kan ikke lenger betale omregistreringsavgiften på trafikkstasjon. Løsningen er digital!
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Hvert år mottar Statens vegvesen over 1 million salgsmeldinger. 8 av 10 som leverer salgsmelding, gjør det allerede på vegvesen.no.

Setter en stopper for bilsvindel
Fra 29. april må du legitimere deg når du leverer salgsmelding på papir. Det gjør du enten ved å levere salgsmeldingen digitalt på vegvesen.no, eller ved å vise legitimasjon ved fysisk oppmøte på trafikkstasjon når salgsmelding leveres på papir.

Dette er nødvendig for å hindre falske underskrifter og svindel.

– Legitimeringsplikten sikrer blant annet at uskyldige ikke blir lurt til å kjøpe en stjålet bil. Når en bil skifter eier, er det ofte snakk om store pengesummer. Vi er opptatt av sikre og åpne transaksjoner, sier Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen.

Salgsmelding på vegvesen.no ivaretar legitimeringsplikten. Idet du har logget deg på, har du også legitimert deg.

Betal omregistreringsavgiften digitalt
Fra 29. april betaler du omregistreringsavgiften direkte til Skatteetaten, ved å bruke Statens vegvesens digitale selvbetjeningsløsninger. Det blir ikke lenger mulig å betale avgiften på en trafikkstasjon. 

– Det raskeste er å betale omregistreringsavgiften direkte på vegvesen.no. Har du ikke mulighet til å bruke de digitale tjenestene, betaler du rett til Skatteetaten via din vanlige bankforbindelse, sier Lars Normann Leivseth Johansen i Skatteetaten.

Om du ikke har mulighet til å bruke de digitale tjenestene, må du kontakte Statens vegvesen for å få betalingsinformasjon. Du betaler deretter avgiften til Skatteetaten via din vanlige bankforbindelse.

Det vil da ta 2-3 virkedager før betalingen er registrert. Etter at betalingen er registrert kan du laste ned og printe ut et midlertidig vognkort på vegvesen.no, eller vente til du mottar vognkortet i posten.

Fakta om kjøp og salg av bil

 • Årlig leveres over en million salgsmeldinger.
  • 1,2 millioner kjøretøy skifter eier hvert år.
  • 80 prosent leverer salgsmelding på nett (privat og bransje)
 • I snitt leveres det rundt 102.000 salgsmeldinger totalt pr. mnd. (mars):
  • Trafikkstasjon: 20.000
  • vegvesen.no: 39.000
  • Forhandler: 43.000
 • Ca. 3.000 kjøretøyforhandlere bruker bransjeløsning
 • I fjor møtte 342.000 opp på trafikkstasjon for å omregistrere kjøretøy. Over 60 prosent betaler allerede omregistreringsavgift på nett
 • Fra januar 2018 til mars 2019 har andelen omregistrering på trafikkstasjon sunket fra 54,5 prosent til 35,8 prosent
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: