KGM Torres EVX

KGM Torres EVX

Ny el-SUV klar for prøvekjøring

KGM er et nytt navn for de fleste, med de har lange tradisjoner under sitt tidligere merkenavn, SsangYong.

Publisert

Torres EVX gjorde sin debut på den europeiske scenen i mars. Nå forteller importøren RSA at biler er tilgjengelig for prøvekjøring hos norske forhandlere. Utleveringene starter i løpet av våren og bilen har en introduksjonsprisen på 429.900 kroner.

RSA definerer Torres EVX som en stor elektrisk SUV med mye utstyr og tiltalende design. Med en lengde på 4.715 mm, bredde på 1.890 mm og høyde på 1.735 mm, samt en akselavstand på 2.680 mm, er den større enn mange av konkurrentene i det såkalte C-SUV-segmentet.

Legg til et bagasjerom på 703 liter og tillatt hengervekt på 1500 kg, så har du en bil som dekker behovet for mange familier.

Grei rekkevidde

Torres EVX er utstyrt med Blade-batteri fra BYD med en kapasitet på 73,4 kWt, nok til en WLTP-rekkevidde på inntil 462 kilometer. Med støtte for 3-fas-lading, gir Torres EVX rask og effektiv lading. Batteriet kan oppnå maks ladeeffekt på 120 kW på dedikerte hurtigladere.

Med V2L-funksjon kan bilens batteri levere strøm til eksterne apparater, som for eksempel elverktøy eller andre elektroniske enheter.

Interiøret kombinerer ifølge importøren luksus med teknologi, moderne design og kvalitetsmaterialer. De elektriske justerbare forsetene leveres med oppvarming og ventilasjon, mens baksetene har oppvarming og kan vippes for ekstra komfort.

Utstyrslisten inkluderer blant annet Apple CarPlay, Android Auto, navigasjon, atmosfærebelysning og en dobbel panoramaskjerm med en bredde på 70 cm. «Flytende» midtkonsoll gir interiøret et moderne særpreg.

Sikkerheten er førsteprioritet med åtte kollisjonsputer og en omfattende ADAS-pakke som blant annet inneholder filassistent, adaptiv cruise-kontroll og autonom styring, for å nevne noe. Bilen har fire kjøremoduser – Comfort, Sport, ECO og Winter.

– Klassens beste garantier

– Torres EVX er nå tilgjengelig for prøvekjøring hos alle våre forhandlere. I tillegg har vi biler på vei til landet, så man kan få levert ny bil raskt ved bestilling sier Steinar Dokken, salgssjef i KGM Norge.

Han legger til at KGM Torres EVX for alvor vil sette KGM på kartet.

– Vi er svært forventningsfulle til at denne bilen vil være en stor og viktig bidragsyter til KGM-veksten fremover. Både journalister og forhandlere har allerede rukket å teste den, og tilbakemeldingen er svært gode – både når det gjelder kjørekomfort, rekkevidde og opplevd kvalitet. Særlig får den skryt for lavt støynivå, takket være bilens lydabsorberende materialer. Her kan man være trygg på å gjøre et godt kjøp, sier Dokken.

Dette gjenspeiles i garantiene, som regnes for å være bransjens beste.

– Batteriet kommer med bransjens lengste batterigaranti på hele 1 million kilometer eller 10 år, og nybilgaranti på 150.000 km eller 7 år. Dette gir trygghet for kunden, og er en indikator på bilens kvalitet, sier Dokken.

KGM i Norge har på kort tid etablert seg med et omfattende forhandlernettverk som i dag teller mer enn 30 forhandlere.

KGM Torres EVX
KGM Torres EVX
KGM Torres EVX
KGM Torres EVX
KGM Torres EVX
KGM Torres EVX
KGM Torres EVX
KGM Torres EVX
KGM Torres EVX
KGM Torres EVX
KGM Torres EVX
Powered by Labrador CMS