Citroën ë-C3

Ny Citroën ë-C3:

Her får du mye bil for pengene

Nå er prisen klar for Citroëns nye ë-C3. Ambisjonen er at den skal bli Norges billigste bil – en posisjon som i skrivende stund innehas av Mazda MX-30.

Publisert Sist oppdatert

Den har vært omtalt som en bil til 20.000 euro, og på tross av svak kronekurs får den en startpris på 208.900 kroner eksklusiv frakt og leveringsomkostninger i Norge.

Citroën ë-C3 kommer til Norge i to utstyrsvarianter:

  • YOU til 208.900 kroner
  • MAX til 238.900 kroner

Ifølge importøren er nye elektriske ë-C3 en bil som kombinerer komfort, moderne teknologi og et utstyrsnivå som gjør en helt ny elbil tilgjengelig for mange som i dag må kjøpe brukt.

Bilen er basert på Stellantis’ «Smart Car Platform» og utstyrt med en batteripakke på 44 kWt som gir inntil 324 kilometer rekkevidde. Motoren er på 83 kW (113 hestekrefter), mens maksimal ladehastighet er 100 kW. Dermed lader du batteriene fra 20 til 80 prosent på under en halvtime under ideelle forhold.

En viktig detalj for mange nordmenn er mulighet for hengerfeste, og ë-C3 kan trekke inntil 550 kg tilhenger i tillegg til å laste 80 kg på taket.

Komfortabel og sikker

En ny detalj i ë-C3 er fraværet av et tradisjonelt instrumentpanel. I stedet introduserer Citroën et nytt head-up-display som viser kjøretøyinformasjon på en blank svart del mellom toppen av dashbordet og bunnen av frontruten, en slags hybrid mellom head-up-display og et instrumentpanel. Dermed sikres det at føreren får tilgang til all viktig informasjon uten å ta øynene fra veien.

Til tross for gunstig pris har ë-C3 fra utstyrsnivået YOU «Progressive Hydraulic Cusions» som gir den kjente Citroën-komforten og førerstøttesystemer som filholderassistent, nødbrems og parkeringssensorer bak.

Citroën ë-C3 MAX har i tillegg utstyr som komfortseter, delt bakseterygg 40/60, oppvarmet skinnratt, parkeringssensor med ryggekamera, 3D navigasjon, trådløs Android Auto og Apple Carplay og oppvarmet frontrute.

Plass til hverdagen

Med en lengde på drøyt fire meter og en akselavstand på 254 centimeter har nye ë-C3 vokst sammenlignet med forgjengeren. Den har tre centimeter mer innvendig høyde, og større plass både for passasjerer og fører.

Innvendig finner du mye oppbevaringsplass, og et bagasjerom på 310 liter med bredde på inntil 101,5 centimeter slik at du får plass til en barnevogn eller fritidsutstyr.

– Sammen med den kommende ë-C3 Aircross vil den passe perfekt inn i en dyrtid der begrepet «mye bil for pengene» stadig blir viktigere for mange, sier produktsjef for Citroën hos Bertel O. Steen, Joachim Valstad.

Nye Citroën ë-C3 introduseres i Norge denne høsten.

Citroën ë-C3
Citroën ë-C3
Citroën ë-C3
Citroën ë-C3
Citroën ë-C3
Citroën ë-C3
Citroën ë-C3
Citroën ë-C3
Citroën ë-C3
Citroën ë-C3
Citroën ë-C3

Powered by Labrador CMS