Gode plasseringer for Påverud - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Gode plasseringer for Påverud
Med to gode løp i helgen har Marcus Påverud og teamkollega Luci Trefz nå tatt ledelsen i PRO/AM-klassen i den europeiske GT4-serien.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Denne helgen ble det kjørt to løp på Paul Ricard i Frankrike, og den unge duoen endte på henholdsvis andre- og sjetteplass i sin klasse.

Marcus og Luci kjørte seg opp fra 29. startposisjon til 12. plass i mål på lørdag. De fortsatte framgangen på søndag og endte på niendeplass etter å ha startet som nummer 15 i det store feltet. Marcus og Luci leder nå PRO/AM-klassen med 23 poeng foran neste team på lista.

– Jeg er spesielt fornøyd med oppkjøringen fra en vanskelig startposisjon gjennom feltet på lørdag. Det var temmelig hektisk en stund med femten forbikjøringer på en halvtime. Da er det virkelig moro å kjøre racerbil, sier en fornøyd Marcus Påverud.

– Det er jo også utrolig at vi etter seks kjørte runder i mesterskapet som dårligst har en 12. plass totalt i løpene, og at vi nå også klarte å øke vår sammenlagtledelse i PRO/AM-klassen.

Løpene på Paul Ricard hadde sesongens største startfelt med hele 42 biler og førere fra 21 nasjoner. Marcus Påverud var ikke fornøyd med sin kvalifisering, der han ikke klarte å sette sammen en «hel runde», noe som ga et vanskelig utgangspunkt i det første løpet på lørdag.

– Jeg var ikke spesielt glad etter kvalifiseringen, men måtte bare bite tennene sammen og gjøre det beste ut av det. Så fikk jeg altså en utrolig flyt på kjøringen fra start og passerte konkurrenter nesten på hver eneste runde. Luci kunne overta bilen på 15. plass og fullføre til en solid 12. plass i mål, sier Marcus.

Luci Trefz hadde sørget for et bedre utgangspunkt med å kvalifisere som nr. 15 til søndagens løp. Den unge tyskeren gjorde også en solid jobb med feilfri kjøring fra start før han overlot bilen til Marcus, som kunne fullføre på 9. plass.

– Vi var nær ved å vinne PRO/AM-klassen i løpet søndag, over målstreken var jeg bare et drøyt sekund bak BMW-en til Tressoldi, som jeg tok kraftig innpå mot slutten av løpet, forteller Marcus.

– Likevel økte vi ledelsen i klassen, da Zug/Piana, som lå nærmest oss på sammenlagtlisten fikk et dårlig resultat og lite poeng på søndag. Alt i alt er jeg veldig fornøyd, for vi har altså fullført alle seks løpene med 12. plass totalt som dårligst i et av Europas tøffeste bilsportmesterskap. Det må jo være godkjent, sier Marcus.

Nå blir det en måneds pause for Marcus Påverud, før han tar fatt på sesongens mest hektiske periode.

29.-30. juni kjører han runde 7 og 8 i GT4 Series på Misano i Italia. 6.-7. juli skal han kjøre Leiperts Motorsports Lamborghini Huracan i 24-timersløp på Portimao-banen i Portugal. Og bare en uke senere er det klart for runde 9 og 10 i GT4-mesterskapet på Zandvoort i Nederland!

– Det blir fem billøp, treninger og kvalifiseringer på 15 dager. Jeg må bruke tida fram til Misano godt med fysisk trening, simulatorkjøring og oppladning, for dette kommer til å bli tøft. Men jeg gleder meg også, for når vi stadig klarer å levere gode resultater, er dette veldig moro, sier Marcus Påverud.

Mads Siljehaug som kjører en KTM X-Bow i den samme serien hadde ikke flaksen på sin side denne helgen og endte med to brutte løp.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: