Renault Zoe: Renault fornyer norsk bestselger - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
7 bilder i galleri
Renault fornyer norsk bestselger
SPIONBILDER: Dette er Renaults suverene bestselger i Norge. Nå står den foran et generasjonsskifte som skal gjøre den enda mer attraktiv.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Faktisk står den lille elbilen for nesten 90 prosent av Renault-salget i Norge. Ved utgangen av mai var det ifølge OFV registrert 1181 nye Zoe på norske skilter, av et totalt Renault-salg på 1366 biler.

«Mest rekkevidde for pengene» er argumentet Renault bruker i markedsføringen, og trolig får du enda mer rekkevidde når nykommeren er på plass.

I tillegg skilter Renault Norge med «levering på dagen» - og det er jo langt fra vanlig for nye elbiler i dagens Norge.

Det spekuleres i en batterikapasitet på 50 kWt som gir en rekkevidde på rundt 40 mil etter den strenge WLTP-standarden. Dagens Z.E. 40 er oppgitt til 388 km etter den gamle NEDC-standarden. I praksis vil det innebære en økning på rundt 30 prosent.

Og så er det meget sannsynlig at nye Zoe, som de fleste andre elbiler på markedet, går over til CCS2-standarden slik at den får tilgang til et større nettverk av ladere, samtidig som ladefarten forventes å øke til 100 kW.

Selv om bilen som her er observert under testing i Syd-Europa er godt kamuflert, ser vi at den ikke skiller seg radikalt ut fra forgjengeren.

Den vil trolig få overført noen designtrekk fra nye Clio, men de viktigste nyhetene er på den tekniske fronten – noe som er viktig for å henge med i konkurransen etter hvert som nye konkurrenter kommer til.

Vi vet jo blant annet at både Seat og Skoda kommer på markedet samtidig som Volkswagen utstyrer e-Up med ny batteripakke som gir vesentlig bedre rekkevidde.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: