Alfa Romeo 147 GTA

Alfa Romeo 147 GTA

Alfa Romeo 147 GTA

Alfa Romeo 147 GTA

Alfa Romeo 147 GTA

Alfa Romeo 147 GTA

Alfa Romeo 147 GTA

Alfa Romeo 147 GTA

Alfa Romeo 147 GTA

Alfas GTA-modeller

Alfa-bombe

Alfa Romeo har lovet at alle deres modeller også skal produseres i en GTA-utgave. Med andre ord

Publisert Sist oppdatert


La oss se bort fra alt som har vært gjort med chassis og bremser og styring og slikt, her og nå, og nøye oss med å fortelle at forvandlingskunstnerne hos Alfa har klart å pakke en 3,2 liters V6 motor ned under panseret på Alfa Romeos minste modell. Det du da har er 250 hester på 1360 kg.

Mange kan sikkert si mye rart om italienske biler, men kjøreegenskaper er som regel ikke det man krangler mest om der. De pleier å være tilfredsstillende, og vel så det. Selv om 147 GTA bare trekker foran, er det allikevel ikke antydning av understyring, de kreftene du legger inn i rattet virker helt lineære, det er ingen plutselige overraskelser selv om du med fullt pådrag får en hump midt i svingen, og det skal være veldig mye knust kålrabi i veibanen før hjulene viser antydning til å spinne.

Selvfølgelig finnes det en rekke elektroniske hjelpemidler som skal hindre deg i å dumme deg for mye ut, men heller ikke disse klarer å fjerne gleden over å ha noe nesten levende mellom hendene. Og bilen selv er utrolig sivilisert, på tross av toppfart oppunder 260 km/t og 0-100 på like i nærheten av 6 sekunder. Du kan legge den i 6. gear ved 40 km/t og trykke ned gassen derfra. Fort akser det ikke, men det er heller ikke noen protester fra drivlinjen. Bilen er med andre ord langt fra hysterisk.

Nå er det ikke store muligheter for at du kommer til å møte disse hjemme. Fabrikken skal ikke bygge flere enn 3.500 i året, og Skandinavia er ikke et prioritert marked. Prisen vil uansett bli på over 500.000, hvilket nok er med på å begrense målgruppen noe. Men de fleste som deltok på introduksjonen på Alfas egen, legendariske testbane, Balocco, var enige om at den fete eksoslyden alene var verd nesten halve prisen. Det er utrolig hva som fremdeles kan gjøres innenfor de gjeldende støyreglene, dersom man er musikalsk. På det området har japanerne fremdeles mye å lære.

La meg kjapt tilføye at samtidig viste Alfa sin nye 1,9-liters 16-ventilers dieselmotor. Nok en vellykket utvikling av det multijet Common Rail-systemet som Fiat har vært pioner på. Denne motoren vil etter hvert komme i en rekke av Fiat-gruppens biler, men selvfølgelig viste den seg som en meget munter og livlig enhet i den lille 147-utgaven.

Forøvrig vil du kunne lese mer om disse Alfa-modellene i neste utgave av BIL.

Powered by Labrador CMS