Vår vurdering

Publisert Sist oppdatert

- Innledning
- Toyota Corolla
- Mazda 3
- Volkswagen Golf

For en gangs skyld ligger ikke Toyota-produktet høyest i pris i sammenligningstesten. Selv med både antispinn- og stabilitetssystem på listen over standardutstyr, er Corolla billigere enn Mazda 3 som ikke har dette utstyret. Tar vi hensyn til at du også må betale ekstra for CD-spiller i Mazda, er prisforskjellen over 10.000 kroner i Corollas favør. Vår testutgave av Golfen er den klart dyreste av de tre konkurrentene, noe som skyldes at vi fikk tildelt Sportlineversjonen hvor blant annet lettmetallfelger, sportsseter, sportsunderstell, kjørecomputer, høydejusterbart passasjersete samt lærdetaljer i interiøret betyr en ekstrapris på rundt regnet 20.000 kroner. En 5-dørs Golf Trendline med 1.6 FSI-motor koster 231.410 kroner inkludert ESP, en pris som nærmest er på øret identisk med Mazda 3 når ESP tas med også der.

Corolla framstår som det trygge, men litt kjedelige valget. Bilen for dem som bruker belte og bukseseler samtidig vekker på ingen måte oppsikt, men scorer høyt på de fleste punkter, har gode seter – men gir feil sittestilling ved rattet for alle som er mer enn 170 cm høye – den støyer lite og stiller med dokumentert pålitelighet. På folkemunne heter det at den må skytes for å stoppe.

Mazda 3 appellerer til noen av dem som ønsker seg en Alfa 147, men ikke våger eller har råd til italieneren. Japaneren har litt av Alfas frekkhet, er morsom å kjøre, men kunne med fordel vært bedre støydempet. Bilens utvendige lengde står ikke i forhold til innvendig plass.

Golf 5 oser ikke bare av sosial trygghet, men oppleves også trygg ute på veien. Bilen kjører med et snev av sportslighet, også de versjonene som ikke heter Sportline. Mange liker Golf rett og slett fordi Volkswagen har maktet å videreutvikle den i takt med tidens krav, uten dramatiske designeffekter. Samtidig oppfattes Golf fortsatt som en typisk bruksbil for folk flest.

Sammenlagt poengsum går klart i Volkswagen-produktets favør denne gang. Testlaget bekrefter inntrykket, det enstemmige førstevalget er Golf. Plassen øverst på pallen i kompaktklassen beholdes av Golf, i hvert fall til neste utfordrer, Opel Astra, entrer ringen til våren.

- Priser og tekniske data

Powered by Labrador CMS