BMW 5-serie
Foto: Carparazzi©
BMW 5-serie
Foto: Carparazzi©
BMW 5-serie
Foto: Carparazzi©
BMW 5-serie
Foto: Carparazzi©
BMW 5-serie
Foto: Carparazzi©
BMW 5-serie
Foto: Carparazzi©

Ny 5-serie i sikte

Dette er bildene BMW ikke ønsker at du skal se. De bekrefter at en ny 5-seriemodell er under utvikling. Men lanseringen ligger et stykke inn i fremtiden.

Publisert Sist oppdatert

Tid for fornyelse

Det var våren 2003 dagens 5-serie ble presentert, og året etter fulgte stasjonsvogna som på BMW-språket heter Touring. Med en forventet levealder på rundt 6-7 år, nærmer den seg raskt utskifting. Trolig vil det skje i 2009, men det får du neppe noen i BMW til å bekrefte på nåværende tidspunkt.

Hva våre kilder mener å vite er imidlertid at neste modell blir mindre vågal i sitt designspråk. Dessverre vil nok mange si, mens andre mener det er på høy tid.

Den nye generasjon 5-serie, som nå er under utvikling med kodenavn F10, skal få mykere linjer enn dagens E60, noe som betyr mer tradisjonelle lykter og et renere uttrykk i fronten.

Nyregrill

Nye europeiske krav med hensyn til sikkerhet for fotgjengere, vil trolig påvirke utseendet på mange europeiske modeller i negativ retning, men BMW vil ikke bare opprettholde sin tradisjonelle nyregrill – de vil også korte ned overhengene foran framakselen.

Mer plass mellom hjulene kommer gjerne interiøret til gode, og det lover bra for neste 5-serie som får strukket akselavstanden med nærmere 10 mm samtidig som sporvidden økes. Bilens totale lengde vil ikke øke mer enn et par centimeter mens høyden blir redusert og bredden økt marginalt.

17-tommers hjul blir standard, men de som ønsker kan la seg friste av en rikholdig katalog med spreke 18- og 19-tommere.

Evolusjon

Under panseret vil det sitte nye varianter basert på dagens motorer. I starten vil basismotor være en 2,5-liters rekkesekser og toppmodellen en 4,8-liters V8. Det vil også bli godt utvalg i dieselmotorer.

En stund etter lanseringen vil det følge en heftig M5 som må godt opp på 500-tallet når det gjelder hester for å overgå dagens modell og nye utfordrere fra erkerivaler som Audi og Mercedes AMG.

Etter hvert får vi nok også på plass en 520 diesel – i alle fall om BMW Norge får innfridd sine ønsker. For her til lands er det 520d som står for det største salgsvolumet, og ni av ti nye 5-seriebiler registrert i 2007 hadde dieselmotor. Det selges forresten mer sedan enn stasjonsvogn av 5-serien, og det er jo ikke helt vanlig i Norge.

Powered by Labrador CMS