Konklusjon

Publisert Sist oppdatert

Innledning

Blant disse bilene er det ikke bare ett valg. Jaguar X-Type er det naturlig valget for dem som har nok penger og vil ha en effektiv og sportslig kjøremaskin. Firehjulsdriften, den spreke 2,5-literen og et påkostet utstyrsnivå gjør den til et førstevalg når det gjelder både kjøreprestasjoner og kjøreegenskaper. Med produksjonsfinishen på plass gir Jaguar et robust inntrykk. Samtidig er det rom forbedringer, blant annet i materialvalg, spesielt hvis vi bruker BMW 3-serie som målestokk.

Mondeo fremstår på mange måter som en mer moderne bil enn X-Type til tross for at de har mange komponenter, spesielt i hjuloppheng og styring, felles. Den er mer lettkjørt, og har til tross for “bare forhjulsdrift kjøreegenskaper som langt på vei utfordrer X-Type. Utstyrsnivået er lavere og du har heller ikke like mye ekstrautstyr å velge blant. På mange måter oppleves Mondeo som et bedre kjøp enn Jaguar, X-Type forsvarer ikke en prisforskjell på drøyt 130.000 sånn uten videre. Velger du en Mondeo Trend sparer du ytterligere 30.000 kroner.

Mens X-Type og Mondeo i stor grad frir til dem som setter kjøreegenskaper og sportslig karakter høyt, går Rover den motsatte veien med størst vekt på komfort. Den oppleves som en mer gedigen bil enn de to bilene fra Ford Motor Company og finishen er på plass samtidig som den føles robust. Med bedre seter hadde dette vært en vinner når det gjelder komfort. Rover SeventyFive er bilen for dem som vil ha noe som skiller seg fra mengden.

Som nevnt finnes den også med en 2-liters V-sekser og da er den ca 10.000 billigere enn en Mondeo 2.5 Ghia.

Holder vi prisen utenfor, er valget slik; X-Type, Mondeo og Seventy-Five. Tar vi prisen i betraktning og vil ha den mest moderne bilen, blir vårt valg slik; Mondeo, X-Type og Seventy-Five. Skal vi ha en karaktersterk bil, blir valget slik; SeventyFive, X-Type og Mondeo.

LES VIDERE:
- Ford Mondeo
- Jaguar X-Type
- Rover 75
- Priser og tekniske data

Powered by Labrador CMS